Berørt Løkke præsenterer ny samtalebog, hvor han åbner for en SV-regering

TV: Statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen udgiver en ny samtalebog midt i valgkampen. I bogen gør han blandt andet tilnærmelser til Socialdemokratiet, som han ikke afviser at gå i regering med. Se hele pressemødet her.

 

”Det er et stort og et befrielsens øjeblik.”

Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på pressemødet, hvor han var med til at præsentere en ny samtalebog.

Antallet af fremmødte journalister kunne da i hvert fald tyde på, at det var et stort øjeblik.

Især med tanke på, at Lars Løkke Rasmussen med sine egne ord i bogen ”har åbnet døren på klem” for et regeringssamarbejde over midten.

"Det er lidt barokt, at det, der italesættes som den største konflikt i dansk politik, skulle være mellem Socialdemokratiet og Venstre. I hvert fald i forhold til, hvor Danmark er henne lige nu og her," står der blandt andet i bogen.

At Løkke også følte, at øjeblikket rummede en befrielse, kunne også mærkes.

Ifølge ham har valgudskrivelsen givet ham den mulighed at tale højt om nogle af de ting, han efter sigende længe har tænkt over.

”I bogen indgår der nogle ting, der er svære at tale om af hensyn til den blå politiske familie, vi indgår i til daglig.”

Og statsministeren var også berørt, da han talte om den udvikling, der er sket på fløjene både i Danmark og resten af verden med Stram Kurs som det seneste danske eksempel. 

"Jeg er dybt bekymret over, hvordan det parlamentariske grundlag kan komme til at tegne sig efter grundlovsdag. Der kan opstå en situation, hvor jeg måske kunne fortsætte som statsminister, men hvor det ville kræve, at jeg gav nogle indrømmelser, som jeg ganske enkelt ikke er parat til at give."

Se hele pressemødet, hvor statsministeren kort før valget fortæller, hvorfor en regering hen over midten bestående af S og V i hans øjne kan være en god løsning for Danmark.

Hvordan ser din drømmeregering ud? Prøv at sammensætte din egen regering her

Forrige artikel Løkke åbner for SV-regering efter valget: Løkke åbner for SV-regering efter valget: "Det er et rigtigt forslag" Næste artikel Quiz: Har du styr på valgkampen(e)? Quiz: Har du styr på valgkampen(e)?