Rasmus Prehn overtager Mogens Jensens ministerium: "Det er træls for dig"

OVERDRAGELSE: Rasmus Prehn erstatter Mogens Jensen som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Desuden overtager Peter Hummelgaard Ligestillingsministeriet. Se med her, hvor departementschefen i sin tale også beklager minkforløbet.

Topchefen for Fødevareministeriet erkender, at embedsværket har begået fejl i forløbet op til minister Mogens Jensens afgang.

Det gør departementschefen i sin tale til Mogens Jensen ved overdragelsen af ministeriet til Rasmus Prehn (S) torsdag eftermiddag.

"Jeg er virkelig oprigtigt ked af at skulle tage afsked med dig," siger departementschef Henrik Studsgaard til den afgående fødevareminister. 

Vi har ikke hjulpet dig godt nok, erkender topchefen for ministeriet, som er blevet kritiseret for sin rolle i minksagen.

Håber, du vender tilbage
Den nye minister, Rasmus Prehn, har masser af rosende ord til Mogens Jensen som kollega og beklager, at han må gå som minister.

"Jeg synes, det er træls for dig," siger han.

"Jeg håber, du vender stærkt tilbage snart.”

Følg overdragelsen i videoen ovenfor.

Forrige artikel Regeringen lemper restriktionerne i Nordjylland Regeringen lemper restriktionerne i Nordjylland Næste artikel Ombudsmanden lukker sag om borgmesters opdeling af lejlighed Ombudsmanden lukker sag om borgmesters opdeling af lejlighed