Mette Frederiksen om sin stabschefs rolle i minksag: Selvfølgelig er der kommunikation mellem ministerierne

SPØRGETIME: Oppositionen borede i Statsministeriets rolle i minksagen. Det skyldes, at Mette Frederiksens (S) egen stabschef angiveligt rådgav om fødevareministerens svar til pressen. Men Mette Frederiksen står ”fuldt ud på mål” for dialogen. 

Andreas Wind Karl Emil Frost

Det ville være ”mærkeligt”, hvis der ikke foregik løbende dialog mellem Statsministeriet og det ansvarlige fagministerium om håndteringen af minksagen.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) under tirsdagens spørgetime i Folketingssalen, efter de blå partiledere spurgte indgående ind til Statsministeriets ageren i sagen om det manglende lovgrundlag til aflivning af alle mink.

Partilederne henviste flere gange til en artikel i BT, som angiveligt viser, at Mette Frederiksens personlige rådgiver og stabschef var involveret i den daværende fødevareminister Mogens Jensens svar til pressen.  

”Statsministerens stabschef var involveret i at fortælle den daværende fødevareminister, hvad han nu skulle mene. Og det er jo lidt pudsigt, da statsministeren har placeret hele ansvaret hos den nu tidligere fødevareminister,” lød det fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Han ville derfor vide, om det er ”normal praksis”, at stabschefen i Statsministeriet ”fuldstændig detaljeret” rådgiver fagministre om pressehåndtering.

”Selvfølgelig er der dialog, selvfølgelig er der kommunikation, og selvfølgelig kan man lave aftaler med hinanden, og det kommer vi også til at gøre fremadrettet. Der er ikke noget som helst afslørende i det. Det står vi fuldt ud på mål for,” lød svaret fra statsministeren.

Stoler ikke på redegørelse
Jakob Ellemann-Jensen brugte også sin spørgetid på at grave i Fødevareministeriets redegørelse af minksagen. Her fremgår det nemlig ifølge BT ikke, at Mogens Jensen 6. november deltog i et møde om manglende lovhjemmel til aflivning af alle mink.

Det sår tvivl om det resterende indhold, lød det fra Venstre-formanden, som spurgte Mette Frederiksen, om hun kan ”garantere”, at Statsministeriet ikke har justeret i redegørelsen undervejs.

”Jeg kan bare sige om redegørelsen, at jeg modtog den meget sent og umiddelbart før offentliggørelsen,” lød svaret.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion