Tv: Tidligere Mærsk-folk og cykelrytter præsenterer nyt parti

NYT PARTI: Stifterne af Det Demokratiske Parti præsenterede fredag sine mærkesager ved et pressemøde. Du kan se pressemødet her.

Fredag bliver endnu et parti lanceret, når stifterne af Det Demokratiske Parti præsenterer sit projekt ved et pressemøde på en café i København.

Partiet vil være et alternativ til Venstre og Socialdemokratiet, lyder det i en pressemeddelelse:

"Vi skal styrke Danmark med nye indkomster, og fremme frihed under ansvar, så vi kan blive rollemodel som verdens bedste civilsamfund. Vores ønske er samtidigt, at vi med globale aktioner kan accelere verdens omstilling til bæredygtighed og beskyttelse af alt liv," skriver stifterne.

Stifter og formand for partiet er Peter Hjorth, som er tidligere leder i Mærsk. Andre medlemmer af ledelsen er Julie Glud Heiredahl, som bliver formand for partiets ungdomsafdeling og tidligere professionel cykelrytter Bo Hamburger.

Læs mere om mission, mærkesager og personer på partiets hjemmeside.

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Måling: Danskerne er mere bekymrede for demokratiet under coronakrisen end svenskerne Måling: Danskerne er mere bekymrede for demokratiet under coronakrisen end svenskerne
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.