Se V-pressemødet: En strammere udlændingepolitik og en stærkere statsrevisor

Direkte fra Venstres sommergruppemøde

Posted by Altinget.dk on Friday, August 21, 2020

SOMMERGRUPPEMØDE: Ellemann skruede op for udlændingeretorikken og begrundede udskiftningen af Britt Bager som statsrevisor, da partiet afholdt pressemøde under dets sommergruppemøde. Her kom formanden også ind på de kommende politiske prioriteter. Se hele pressemødet her.

Venstre vil have integrations- og udlændingepolitikken på dagsordenen i den kommende politiske sæson.

Det var det centrale budskab, da Venstre med formand Jakob Elllemann-Jensen i spidsen afholdt pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

”Vi er trætte af problemerne med kriminelle udlændinge, som ikke respekterer det danske samfund. Det skal vi have et større fokus på, og det kommer Venstre til at sætte,” sagde Ellemann.

Til de kommende politiforhandlinger vil han derfor foreslå, at man udvider politiets beføjelser til at udstede opholdsforbud, så unge indvandrere kan få et forbud mod at opholde sig i bestemte områder, hvis de udviser truende adfærd.

Derudover vil Ellemann have ydelsesniveauet for indvandrere tilbage til niveauet før valget, og så skal flere kriminelle udlændinge smides ud.   

En stærkere statsrevisor
På pressemødet begrundede partiet også dagens nyhed om, at Britt Bager bliver frataget sin post som statsrevisor til fordel for finansordfører Troels Lund Poulsen.

Ifølge Ellemann skyldes udskiftningen, at man som statsrevisor træder ind i et ’meget stærkt politisk rum’, og at Troels Lund Poulsen med sin ministererfaring ved, hvordan tingene foregår i ministerierne:

”Jeg vil gerne have de stærkest mulige kræfter på det her område”.

Politiske prioriteter
Venstre vil i den kommende tid have fokus på tre områder, hvor de også vil komme med konkrete forslag.

Der skal føres en stram udlændingepolitik, skabes vækst og arbejdspladser, og så vil man forny den offentlige sektor, hvor ambitionen er at sætte mennesket før systemet.

,

Forrige artikel Se dagens pressemøde med Heunicke og Brostrøm: Se dagens pressemøde med Heunicke og Brostrøm: "Smittestigningen lader til at være bremset op" Næste artikel Rasmus Nordqvist bliver naturordfører for SF Rasmus Nordqvist bliver naturordfører for SF