Løhde sidder på 85 procent af Finansministeriets embedsmænd

FORDELING: Innovationsminister Sophie Løhde (V) har 85 procent af embedsmændene i Finansministeriet under sig, men finansminister Kristian Jensen (V) sidder på departementets kontorer.

Hvis volumen af embedsmænd var lig med magt, så kunne innovationsminister Sophie Løhde (V) med rette kalde sig overhoved af Finansministeriet.

Hun har nemlig 85 procent af årsværkene i Finansministeriet under sig, mens finansminister Kristian Jensen (V) kan bryste sig af at have sølle 15 procent af årsværkene under sit ressortområde.

Det viser et svar fra Sophie Løhde til Joachim B. Olsen (LA), der har stillet et spørgsmål om emnet på finansudvalgets vegne.

Det fremgår dog samtidigt, at Kristian Jensens ressort er defineret som departementets mange kontorer, kun fraregnet en del af Center for udgiftspolitik og modernisering samt fraregnet Sophie Løhdes sekretariat. Samtidigt har han Kontoret for Statsregnskab i Moderniseringsstyrelsen under sit ressort.

Dermed sidder han på 190 af de helt centrale embedsmænd i Finansministeriet, der blandt andet står for at koordinere regeringens samlede økonomiske politik. Det er også herfra, at man kan opleve politiske initiativer til større reformer og initiativer.

Sophie Løhde har i alt 1.117 årsværk tilknyttet sin ministerpost, og det omfatter foruden de ovenfor nævnte også Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It, Kompetencesekretariatet og Moderniseringsstyrelsen (eksklusive Kontoret for Statsregnskab).

Af svaret fremgår desuden, at de to ministre i dag har cirka 1.300 årsværk under sig, mens Bjarne Corydon (S) i 2012 havde lidt over 1.500 årsværk i ministeriet. Faldet skyldes primært, at Slots- og Ejendomsstyrelsen er blevet nedlagt, og ressortområdet i stedet blev fordelt på to andre ministerier.

I oversigten topper ministeriets volumen i 2010 med Claus Hjort Frederiksen (V) ved roret. I alt 1.658 årsværk kunne dengang skrive Finansministeriet på deres cv. I 2010 gjaldt det blot omkring 1.000 årsværk.

Forrige artikel WHO har fundet ny generaldirektør WHO har fundet ny generaldirektør Næste artikel DF: Nyt musikudspil for mangfoldighed er i strid med loven DF: Nyt musikudspil for mangfoldighed er i strid med loven