Løkke efter sigøjnerboss-dom: Reglerne skal strammes

DOM: Kroatiske Gimi Levakovic, der også kaldes sigøjnerbossen, bliver ikke udvist, slår Højesteret fast. Regeringen vil nu se på strammere udvisningsregler, lyder det fra statsministeren.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Det har skabt stor frustration flere steder på Christiansborg, at den kroatiske statsborger, Gimi Levakovic, undgår at blive udvist.

Også i regeringstoppen er Højesterets dom torsdag blevet bemærket.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsikrer nemlig, at regeringen nu vil se på udvisningsreglerne.

Torsdag afsagde fem enige dommere i Højesteret dom i sagen om den kriminelle Gimi Levakovic, der er blevet kendt for sin medvirken i dokumentaren Sigøjnerbossen – og hans berygtede familie.

Retten stadfæstede Østre Landsrets dom, hvilket betyder, at Gimi Levakovic ikke kan smides ud. Dommerne lagde blandt andet hensynet til den dømtes familie til grund for dommen. Levakovic har to mindreårige børn og to voksne børn i Danmark.

Gimi Levakovic er, siden han var 18 år, blevet dømt cirka 20 gange for forskellige former for kriminalitet. Den aktuelle sag drejer sig blandt andet om trusler og besiddelse af skydevåben.

Lars Løkke Rasmussen er ikke den eneste poltiiker, som er oprørt over dommen. Også justitsminister Søren Pind satte sig efter domsafsigelsen til tasterne på Twitter:

Regeringen får støtte fra Dansk Folkeparti til at stramme reglerne, fortæller Peter Skaarup, som er DF-gruppeformand og formand for Folketingets Retsudvalg. Han kalder torsdagens højesteretsdom for en maveplasker.

Også den konservative formand Søren Pape Poulsen havde håbet, at Gimi Levakovic var blevet udvist. Han hiver nu justitsministeren i samråd om sagen.

Også på den røde fløj havde Socialdemokraterne gerne set et andet udfald. Og retsordfører Trine Bramsen håber på et hurtigt indgreb:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00