Om  
Jakob Engel-Schmidt
Lars Løkke Rasmussen

Løkke ansætter Engel-Schmidt til politisk netværk

Efter tre års pause fra politik er Jakob Engel-Schmidt nu blevet ansat som sekretariatschef i Lars Løkke Rasmussens politiske netværk, som Løkke bekræfter skal blive til et parti.

Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt skal bidrage til professionaliseringen af Løkkes politiske netværk. 
Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt skal bidrage til professionaliseringen af Løkkes politiske netværk. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Lars Løkke Rasmussen meldte sig 1. januar ud af Venstre og stiftede i stedet et politisk netværk, der skal arbejde for samarbejde hen over midten i dansk politik. Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt bliver sekretariatschef i Løkkes netværk, hvor han skal arbejde med en blanding af "politisk iværksætteri og organisationsudvikling."

Det skriver Ekstra Bladet. 

"Prøv at forestille dig, at lægen, sygeplejersken og patienten sidder og taler om, hvad der virker og ikke virker. Min rolle er at sørge for, at den udvikling får de bedste vækstmuligheder og kommer så langt som muligt. Det kan være fremtidens måde at lave politik på. Og det er jeg nødt til at være en del af," siger Jakob Engel-Schmidt.

Professionalisering af netværket
I slutningen af februar 2021 oprettede Lars Løkke Rasmussen et jobopslag for en sekretariatschef som del i en indsats for at professionalisere netværket. Dengang forklarede han, at netværket havde opnået mere end 14.500 medlemmer, og det derfor krævede en yderligere professionalisering.

Det fremgik blandt andet, at sekretariatschefen skulle kunne "dedikere al sin energi og tid på at tage mødestedet det næste afgørende skridt fra et enkeltmandsinitiativ til et professionelt drevet netværk". 

Derudover, skulle vedkommende "arbejde med fundraising til støtte for realisering af de overvejelser, der ligger til grund for Lars Løkke Rasmussens tanker om at realisere en politik med et moderat og midtsøgende afsæt".

Jakob Engel-Schmidt trak sig som folketingsmedlem for Venstre i 2018, da han blev anholdt for at have kørt bil med kokain i blodet. De seneste to år har han været ansat som public affairs director hos Rud Pedersen. Nu vender han altså tilbage til den politiske manege i Løkkes politiske netværk. 

Han er født i Birkerød og er officer af reserven (Kongens Artilleriregiment 2003) samt cand.merc. i international business (CBS 2010).

"Jeg takkede ja til jobbet, fordi jeg ikke kunne lade være, og jeg er bidt af politik. Det er godt og vel fire år siden, jeg forlod dansk politik – og det var min egen fejl. Når man har skrevet kapitler, man ikke er stolt af, må man skrive nye," siger Jakob Engel-Schmidt til B.T. og tilføjer:

"Jeg er ikke partisekretær endnu."

Lars Løkke Rasmusen siger på sin side:

"Han kommer ikke på glatis igen. Den episode har både retsvæsenet, jeg, Jakob og alle andre lagt bag sig. Det skal ikke belaste ham. Han er et politisk talent, og jeg kender ham som et ungt, dynamisk folketingsmedlem. Han er den helt rigtige til det, og han er en god balance mellem ungdom og erfaring, indsigt, virkelyst og ambition."

Klar til nyt parti
Oplysningerne om ansættelsen kom i aftes på det ugentlige offentlige webinar i Løkkes initiativ "Det Politiske Mødested", hvor gæster diskuterer forskellige politiske emner. Alle kan se med og stille spørgsmål via Facebook.

På webinaret sagde Løkke også, at han tror, "det vil være realistisk", at hans initiativ i løbet af nogle få måneder, får så "fast grund under fødderne programmæssigt, at vi er i stand til at lave et parti".

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Engel-Schmidt

Kulturminister, MF (M)
officer af reserven (Kongens Artilleriregiment 2003), cand.merc. i international business (CBS 2010)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)









0:000:00