Løkke om sundhedsreform: Jeg forstår simpelthen ikke, at man kalder det centralisering

VIDEO: Sundhedreformen fører ikke til øget centralisering, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Socialdemokratiet er fortsat lodret uenige.

"Når jeg kigger ned over papiret, hvad bliver så konsekvensen? Centralisering, centralisering, centralisering."

Sådan sagde socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, tirsdag om det nye udspil til en sundhedsreform, som regeringen og Dansk Folkeparti er nået til enighed om.

Dermed har kritikken, som oppositionspartiet har gentaget, siden regeringen i januar præsenterede sit bud på en sundhedsreform, ikke rokket sig en tomme. 

Og det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) uforstående over for:

"Hvordan bliver 35 nye topmoderne sundhedshuse, der skal bygges rundt omkring i Danmark til centralisering? Hvordan bliver 20 ekstra ambulanceberedskaber – fire af dem i Nordjylland – til centralisering? Hvordan bliver 120 nye lægepraksisser, der skal bygges rundt omkring i landet, til centralisering? Det forstår jeg simpelthen ikke," lød det fra Løkke under tirsdagens spørgetime i Folketinget. 

Beslutninger rykker til Christiansborg
Her ville Mette Frederiksen også have Løkke til at svare på, hvem der i fremtiden kommer til at bestemme et sygehus’ skæbne, såfremt sundhedsreformen bliver en realitet, og regionsrådene nedlægges: 

"Vil det sige, at spørgsmålet om, hvorvidt der stadig er et sygehus i Nyborg, er en beslutning, der træffes på Christiansborg?"

Til det svarede Løkke:

"Sundhedsvæsenet har fremover sit udspring i en udviklingsplan, som sundhedsministeren udstikker efter almindelig parlamentarisk tradition. Og ja, det kommer til at give Folketinget en medindflydelse. Også på eventuelt kommende strukturændringer."

Du kan se hele spørgetimen med statsministeren her.

Forrige artikel Dagens overblik: May kan blive nødt til at sætte en dato for sin afgang Dagens overblik: May kan blive nødt til at sætte en dato for sin afgang Næste artikel Ny aftale om kamp mod finanssvindel har næsten alle partier bag sig: ”Danmark får et af de hårdeste tilsyn” Ny aftale om kamp mod finanssvindel har næsten alle partier bag sig: ”Danmark får et af de hårdeste tilsyn”
Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.