Løkke indrømmer: Jeg har lavet fejl i EU-debatten

MAGASIN: Statsministeren og Venstre har bidraget til det negative syn på EU-samarbejdet. Det erkender han i et nyt interview i Altingets magasin.

Der er blevet begået fejl, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans parti har debatteret EU de seneste år.

Det erkender han i et stort interview i den nyeste udgave af Altinget: magasin, der netop er udkommet.

I interviewet understreger statsministeren behovet for at tale mere om den værdi, som EU-samarbejdet giver Danmark. Men han indrømmer samtidig, at Venstre og han selv tidligere har været med til at bidrage til den negative fortælling om EU.

Nogle husker måske Løkkes egen bemærkning fra 2014 om, at det ikke nytter med et system, der udløser børnepenge, man kan sende hjem, så snart man kommer til Danmark og “planter sine træsko i en jordbærmark”. 

”Jeg har altid være positiv omkring EU. Jeg arbejdede selv på Europa-Kommissionens kontor i København, da jeg var ved at gøre mine studier færdige og lige var blevet far,” siger han til Altinget: magasin og tilføjer så et ”men”:

“Jeg står fuldstændig ved, at der er skønhedspletter ved den frie bevægelighed. Men jeg har lavet den fejl, at jeg talte om skønhedspletter uden at tale om det positive samtidig. Det handler om, hvilket hjørne man går i debatten fra. Der har jeg nok selv skiftet indfaldsvinkel, men inde i mig selv har jeg følt det samme hele tiden.”

Vil du gerne have flere interviews, analyser og portrætter i din postkasse hver måned? Tegn abonnement på Altinget: magasin lige her og få 10 magasiner om dansk og international politik direkte hjem til dig de næste 12 måneder.

Forrige artikel Dansk forhandler om EU’s nye gas-aftale: Det er godt nyt for kritikerne af Nord Stream 2  Dansk forhandler om EU’s nye gas-aftale: Det er godt nyt for kritikerne af Nord Stream 2 Næste artikel Dagens overblik: Claus Hjort vil ikke udelukke brug af atomvåben mod Rusland Dagens overblik: Claus Hjort vil ikke udelukke brug af atomvåben mod Rusland