Løkke: Måske sidste spørgetime før valget

SPØRGETIME: Folketingsvalget nærmer sig. Det er i hvert fald Lars Løkke Rasmussens konklusion efter dagens spørgetime med statsministeren i Folketingssalen. V og S efterspørger begge konkrete politiske planer fra hinanden.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

"Det var en spændende spørgetime, og jeg tror, det var den sidste, vi har haft, før der skal være folketingsvalg."

Sådan siger Lars Løkke Rasmussen (V) efter dagens spørgetime med statsministeren.

Og i anledning af, at valget efter hans mening er lige på trapperne, så ville han bruge sin spørgetid til at finde ud af, hvad Socialdemokraterne konkret vil efter valget.

"Hvad vil regeringen egentlig? Vil regeringen opfylde deres løfte om at hæve udviklingsbistanden med 3,6 millarder kroner, eller vil den ikke? Det svar svæver jo i vinden," siger V-formanden.

Men selv vil Lars Løkke Rasmussen ikke svare på, hvordan Venstre konkret vil udforme det "moderne kontanthjælpsloft", som er et af de forslag, de går til valg på. Budskabet er dog, at loftet skal ligge lavere, end hvor niveauet er i dag.

"Det skal ligge dét lavere, der gør, at i kombination med at vi giver skattelettelser i bunden, så får vi en større gevinst ved at arbejde," siger Lars Løkke Rasmussen.

Helle Thorning-Schmidt afviser Lars Løkke Rasmussens beskyldninger om, at regeringen ikke har lagt konkret politik frem før valget. Hun fremhæver selv regeringens 2020-plan, og at de vil bruge penge på bedre kræftbehandling.

"Det, der mangler i dansk politik, er, at Venstre lægger planer frem. De ønsker et moderne kontantshjælpsloft, som er så moderne, at de ikke engang selv kan beskrive det."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00