Løkke om Støjberg som V-formand: Jeg forholder mig slet ikke til ’efter mig’

LANDSMØDE: Mens Inger Støjberg holder døren åben for at gå efter formandsposten i Venstre i fremtiden, er Løkke tydeligt irriteret over diskussionen. Jeg kan ikke gennemskue, om hun har alderen og fysikken til det, siger han.

Det er alt, alt for tidligt at begynde snakken om, hvem der skal være Venstres næste formand.

Det mener den nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmålet forfulgte Løkke på Venstre-landsmødets første dag i Herning, efter Inger Støjberg tidligere på ugen genåbnede formandsdebatten.

En tydeligt irriteret partiformand afviste over for den fremmødte presse, at det var noget, han tænkte på.

”Jeg forholder mig slet ikke til ’efter mig’,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det var i et interview med Altinget, at Inger Støjberg holdt muligheden åben for at melde sig ind i formandskampen og dermed udfordre næstformand Kristian Jensen.

”Man skal både have evnen, lysten og viljen. Jeg ved ikke, om jeg har evnen og lysten. Men jeg ved, at hvis det kom dertil, så vil jeg have viljen,” sagde hun i interviewet.

Har måske ikke fysikken og alderen 
Direkte adspurgt til Inger Støjbergs overvejelser er Lars Løkke Rasmussen ikke overbevist.

”Jeg er formand for Venstre, og det tror jeg også, jeg er efter i dag. Derefter skal vi vinde folketingsvalget, og jeg skal være statsminister. Så det har jo lange, lange udsigter,” siger han og tilføjer:

”Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, om hun har alderen og fysikken til det, når vi kommer helt derhen, for det er jo om mange, mange år.”

En ny Norstat-måling for Altinget og Jyllands-Posten viser, at vælgerne foretrækker Kristian Jensen frem for Inger Støjberg som næste formand for Venstre. Tendensen er dog mindre tydelig blandt Venstres egne og de øvrige blå vælgere.

,

Forrige artikel Nyhedsfattig landsmødetale fra Løkke Nyhedsfattig landsmødetale fra Løkke Næste artikel Natteravnene får Venstres frihedspris Natteravnene får Venstres frihedspris