Løkke opretter særlig enhed til at forberede sundhedsreform

REFORMEN: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i al ubemærkethed oprettet et sekretariat i Finansministeriet, der skal støbe kuglerne for regeringens ventede sundhedsreform. 

Sundhedsreformen er et af de seks reformspor, som sammenhængsreformen består af.
Sundhedsreformen er et af de seks reformspor, som sammenhængsreformen består af.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er udlånte embedsmænd fra Sundhedsministeriet og Finansministeriet, som skal udgøre kernen i det nye sekretariat, som statsminister Lars Løkke Rasmussen diskret har nedsat i Finansministeriet.

Det erfarer Altinget.dk

Sekretariatet skal komme med løsninger til den længe ventede sundhedsreform, som statsministeren har sagt vil blive den mest omfattende siden strukturreformen i 2007.

Sundhedsreformen er et af de seks reformspor, som sammenhængsreformen består af.

Helt konkret skal sekretariatet betjene det tværministerielle regeringsudvalg, som regeringen nedsatte kort før regerings-seminaret i Nibe i starten af september.

Regeringsudvalget, som statsministeren selv har sat sig i spidsen for, skal udarbejde regeringens bud på en sundhedsreform, der har været ramt af en stribe forsinkelser.

Reform-veteran skal lede sekretariat
Reformen skal sikre mere sammenhæng i sundhedsvæsenet og flere og bedre sundhedstilbud tættere på borgerne, og som statsministeren har indikeret, kan reformen betyde nedlæggelse af regionerne, hvilket Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance har som fast politik.

Det bliver tidligere direktør i Ankestyrelsen Thorkil Juul, der skal lede sekretariatet. Thorkil Juul har en fortid som embedsmand i både Velfærdsministeriet og det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium.

Interessant er også, at han deltog i strukturkommissionen, der lavede analyserne op til strukturreformen, der trådte i kraft i 2007. Indtil 2017 var Thorkil Juul direktør i Ankestyrelsen.

Regeringens bud på en sundhedsreform ventes at blive fremlagt første eller anden uge efter efterårsferien. Derefter skal regeringen forhandle med Folketingets partier om, hvordan reformen endeligt skal udformes.

Læs endnu mere om planerne og udviklingen af den kommende sundhedsreform på Altinget: sundhed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00