Løkke præsenterer ny minister: "Nu er der en stejl indlæringskurve"

NY MINISTER: En stålsat holdningspolitiker, sagde statsministeren om sin nye mand på holdet, da K’s værdikriger Rasmus Jarlov blev præsenteret som ny erhvervsminister.

På usædvanlig vis brugte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mest tid på at lovprise den afgående erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), da han torsdag formiddag præsenterede den nye mand på posten for dronningen og pressen ved Amalienborg.

”Brian er en person, som jeg skatter meget, meget højt, og som jeg har haft et tillidsfuldt og konstruktivt og tæt samarbejde med i mange år,” sagde Løkke og gav Brian Mikkelsen en del af æren for, at de blå overhovedet er ved magten.

Statsministeren sagde, at han betragter den nu tidligere minister og kommende direktør i Dansk Erhverv ”som en væsentlig drivkraft i forhold til at sikre, at vi op gennem 00’erne og nu igen har en borgerlig-liberal regering”.

”Så han vil blive meget savnet,” sagde Løkke.

Løkke: Han kan sit kram
Statsministeren havde dog også forberedt nogle pæne ord om den nye minister, Rasmus Jarlov, som er kendt for åbent at tale imod regeringens politik på flere punkter. Og som stod i spidsen for kritikken af tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og endte med at trække tæppet under hende.

"Jeg kender Rasmus Jarlov som en stålsat holdningspolitiker, som kan sit kram, og som ved, hvad han vil,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han fremhævede, at Jarlov har masser af erfaring med dansk erhvervsliv. Han har for eksempel arbejdet i Novo Nordisk ”og har selv etableret egen virksomhed og skabt danske arbejdspladser, og dermed har han også en forståelse for små virksomheders rammevilkår,” sagde Løkke.

Slut med kritik af deltagelse ved VM
Rasmus Jarlov var tydeligvis allerede ved at indrette sig på en mere diplomatisk rolle. Han afviste for eksempel at gentage sin kritik af kulturminister Mette Bocks (LA) plan om at rejse til Rusland og deltage ved Danmarks sidste kamp i den indledende runde.

”Jeg er den samme person som før, og jeg har stadig de samme holdninger, men jeg har en anden rolle nu, og det er ikke min opgave at gå og lufte mine personlige holdninger. Nu er jeg en del af et hold,” sagde Jarlov.

Det fik Lars Løkke Rasmussen til at konstatere:

”Jeg synes, det virker som om, vi er kommet godt fra start, og nu er der en stejl indlæringskurve.”

Forrige artikel Løkke tager til krisemøde om migration i Bruxelles Løkke tager til krisemøde om migration i Bruxelles Næste artikel Holstein: Jarlov giver Konservative en tiltrængt skarp profil Holstein: Jarlov giver Konservative en tiltrængt skarp profil