Løkke roser regioner – men holder fast i krav

SUNDHED: Lars Løkke Rasmussen (V) roser de danske regioner, som han har givet en valgperiode til at bevise deres værd. Men han holder samtidig fast i sine krav.

AARHUS: Der var både ros og fortsatte krav til regionerne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag gæstede Danske Regioners generalforsamling i Aarhus.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen står regionerne med et stort ansvar, fordi de skal sikre et af de vigtigste velfærdsområder.

”I forvalter den del af velfærdssamfundet, som måske er vigtigst for danskernes tryghed. Det ansvar har I taget på jer,” sagde han i sin tale.

Han pegede på, at det er regionerne, der sørger for, at patienter bliver behandlet, ligesom regionerne også udfører en række sociale opgaver.

”Det gør I samtidig med, at I overholder budgetterne. Det er ret fantastisk. I er vokset ind i den rolle, der var tænkt med kommunalreformen. Og jeg bliver i godt humør af at læse denne publikation med regionernes resultater,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Her udløste han et af en hel stribe latterudbrud fra salen igennem sin tale, hvor der var humoristiske stikpiller til regionerne, kommunerne og regeringen selv.

Lev op til krav - eller luk
Lev op til disse syv krav om forbedringer på sundhedsområdet i løbet af én valgperiode – eller bliv nedlagt – lød det kontante ultimatum fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til regionerne i valgkampen 2015.

Kravene, der kan ses i boksen til højre, står stadig ved magt, slog Lars Løkke Rasmussen fast. Men til forskel fra valgkampen kaldes kravene nu i stedet for pejlemærker.

Lars Løkke Rasmussen noterede sig, at der stadig er nok at tage fat på i regionerne. Det gælder blandt andet for store forskelle på ventetider landsdelene imellem, kræftbehandling og stigende medicinudgifter. Og så gælder det en indsats for de ældre kroniske patienter:

”For at gøre det helt kort: Det fungerer ikke, som det skal,” sagde Løkke og fortsatte:

”I ved det, jeg ved det, og de mange ældre og deres pårørende, som har prøvet at falde ned mellem to stole i systemet og har slået sig, ved det også.”

Løkke: Jeres ansvar
Løkke peger på, at det er både dyrt og uværdig at lade ældre mennesker ligge i en sygehusseng, selvom de er færdigbehandlede. Det samme gælder, når de ikke tilbydes genoptræning i rette tid, eller når kol- og diabetespatienter igen og igen genindlægges.

Sundhed, ældre og sygehuse er en fælles udfordring, understregede Lars Løkke Rasmussen, der har det som et højt prioriteret område i regeringens politik.

”Vi vil gerne gøre vores del, men I skal gøre jeres. Det er i sidste ende regionernes ansvar, at der er sammenhæng mellem sygehuse, almen praksis og kommunernes indsats,” lød det fra talerstolen i Aarhus.

,

Forrige artikel Pind trækkes ind i sag om ulovlig rumænsk agent Pind trækkes ind i sag om ulovlig rumænsk agent Næste artikel Patienter accepterer regionernes prioriteringsmodel Patienter accepterer regionernes prioriteringsmodel