Løkke: Storbritannien er igen ramt af mørkets kræfter

ANGREB: Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder angrebet i Manchester for både usselt og tragisk.

"Jeg er forfærdet over det usle angreb i Manchester.”

Sådan lyder reaktionen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter en eksplosion i Manchester Arena i Storbritannien mandag aften. Mindst 22 er døde og 59 er sårede.

Eksplosionen, som efterforskes som et muligt terrorangreb, fandt sted under en koncert med popsangerinden Ariana Grande, og en stor del af publikum var børn og unge.

”Uskyldige mennesker, heraf mange unge, mistede livet mens de var sammen til koncert. Familier er i nat blevet slået i stykker, og det er simpelthen så tragisk og meningsløst at tænke på,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fortæller, at hans tanker i dag er hos dem, der har mistet, og hos hele det britiske folk.‎

”En nation, der har været så meget igennem, er igen blevet ramt af mørkets kræfter. Vi står sammen med briterne i denne svære stund."‎

Politiet i Manchester oplyser, at eksplosionen i Manchester Arena efterforskes som et angreb. På nuværende tidspunkt mener myndighederne, at angrebet blev udført af én person, som detonerede en hjemmelavet sprængladning. Politiet oplyser samtidig, at man mener, at gerningsmanden døde ved eksplosionen.

Andre danske politikere har tirsdag morgen også været ude og fordømme angrebet. Udenrigsminister Anders Samuelsen fortæller på Twitter, at han er ramt af sorg og vrede:

Se flere reaktioner fra blandt andre Mette Frederiksen og Pia Kjærsgaard her.

Forrige artikel Mette Frederiksen om Manchester-eksplosion: Smertefuldt og meningsløst Mette Frederiksen om Manchester-eksplosion: Smertefuldt og meningsløst Næste artikel Efterretningstjenester: Enkle angreb er den største trussel Efterretningstjenester: Enkle angreb er den største trussel