Løkke udgiver samtalebog kort før valget

NY BOG: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i al hemmelighed mødtes med forfatter Kirsten Jacobsen til en række samtaler. Resultatet er en samtalebog med navnet ”Befrielsens øjeblik”, som udkommer torsdag.

Med kun tre uger til folketingsvalget kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu med en overraskende nyhed.

Sammen med forfatter Kirsten Jacobsen har Venstre-formanden arbejdet på en samtalebog med navnet ”Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag.

Det oplyser Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

Bogen tager udgangspunkt i en række samtaler på Marienborg og bagsædet af ministerbilen mellem Løkke og Kirsten Jacobsen i perioden fra 25. marts til 14. april, hvor statsministeren ryddede 22 timer i sin kalender for at dele sine tanker og overvejelser få uger før folketingsvalget.

Tanker om SV-regering?
I bogen reflekterer Løkke ifølge forlaget over svære dilemmaer, hans politiske og personlige problemer de seneste fire år, og måske mest interessant: ”hvem der bør tage de største og vigtigste beslutninger i den kommende valgperiode – fløjene eller den politiske midte”?

Med en forside, der tilmed domineres af farverne rød og blå, er det derfor ikke utænkeligt, at Løkke deler flere tanker om en mulig SV-regering i bogen. En konstellation, som de to politiske kommentatorer Helle Ib og Michael Kristiansen også tidligere har luftet idéen om.

Selv var Løkke heller ikke afvisende overfor idéen, da han blev spurgt i Det Politiske Talkshow på DR2 fredag:

”Der er da nogle pointer i det, det er der da,” sagde statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge Politikens Forlag ikke haft redigeringsret over manuskriptet, men har læst det umiddelbart før trykstart for rettelser af faktuel karakter.

Statsministeren modtager ikke honorar for at medvirke i bogen.

I forbindelse med bogudgivelsen er der inviteret til pressemøde med både Løkke og Kirsten Jacobsen torsdag formiddag klokken 10.30.

Forrige artikel Faldet i Danmarks CO2-udledning er gået i stå under Løkke Faldet i Danmarks CO2-udledning er gået i stå under Løkke Næste artikel Vestager ønsker ligestilling i ny kommissionen: Gense tv-debat om EU-topjob Vestager ønsker ligestilling i ny kommissionen: Gense tv-debat om EU-topjob