Løkke: Vi skal ikke have særlige danske regler for finanssektoren

SPLITTELSE: Det er ikke vejen frem med særlige danske regler for finanssektoren, når vi lever i en global økonomi, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen under tirsdagens spørgetime.

Det kniber mildt sagt med bankernes image for tiden.

Internationale banker har hjulpet finansforbrydere med at plyndre europæere for milliarder af kroner, og Danske Bank har hvidvasket for endnu mere.

Derfor efterlyser mange efterhånden handling fra de danske politikere og konsekvenser for bankerne. Men løsningen skal ikke være særlige danske regler for finanssektoren, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under tirsdagens spørgetime.

Fælleseuropæiske løsninger
Tirsdag var folketingsårets første spørgetime med ministeren.

Alternativet havde traditionen tro ladet deres vælgere stå for det sidste af partiets tre spørgsmål til statsministeren. Alternativisterne ville vide, om statsministeren kunne overveje at splitte bankerne op i en banksektor for sig og en finanssektor for sig.

"Jeg forestiller mig ikke, at vi kører med særlige danske regler for, hvordan vi strukturerer den danske finanssektor," svarede Lars Løkke Rasmussen og afviste altså idéen om en opsplitning af de danske banker.

"Med den økonomi, vi lever i, med Europa og Det Indre Marked er det ikke den rette vej frem, at vi indretter den danske banksektor efter helt andre spilleregler end i sammenlignelige lande," tilføjede statsministeren og henviste til debatten om, hvorvidt Danmark bør være en del af EU's Bankunion.

Hele spørgetimen kan ses her.

Forrige artikel Hvordan går det med at lande en finanslov? Bliv opdateret på et øjeblik Hvordan går det med at lande en finanslov? Bliv opdateret på et øjeblik Næste artikel Ministre fravalgte elektrisk superhegn til at dæmme op for vildsvin Ministre fravalgte elektrisk superhegn til at dæmme op for vildsvin