Løkke vil styrke den nationale sikkerhed

SIKKERHED: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte sikkerhed øverst på dagordenen under Venstres sommergruppemøde. Regeringen vil styrke forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne med et ukendt milliardbeløb.

 ”Det har været en tragisk sommer i Europa,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin indledende tale på Venstres sommergruppemøde fredag.

I fredelige rammer på Hotel Faaborg Fjord gjorde partiformanden status over den nationale og internationale sikkerhedssituation.  

Og her sætter terrorangreb i Europa, præsidentvalgkampen i USA, sabelraslen fra Putin, Brexit og den politiske situation i Tyrkiet rynker i statsministerens pande.

Modkuren bliver først og fremmest en styrkelse af den nationale sikkerhed.

Ifølge statsministeren vil regeringen i forbindelse med sin kommende 2025-plan for Danmarks økonomi nemlig afsætte ”et milliardbeløb” til forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne.

”Jeg forstår godt, hvis danskerne efter denne sommer spørger sig selv, om det værste nu er overstået, eller om der er mere på vej. Når der sker frygtelige ting ude i verden, hvornår kommer det så til os? Det er en angst, som skal tages alvorligt, og som jeg også kan mærke i mig selv. Det er vores opgave at passe på Danmark i den usikre verden, vi lever i,” sagde Lars Løkke Rasmussen som baggrund for den ekstra investering i sikkerhed.  

Han ville ikke sætte et konkret tal foran milliarderne, men nøjedes med at konstatere, at regeringen senere denne måned vil fremlægge sin plan.

Gamle nyheder, Samuelsen
Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen havde egentlig allerede skudt Venstres sommergruppemøde i gang torsdag aften ved at tale om sit partis ”røde linje” forud for efterårets økonomiforhandlinger.  

Den røde linje – topskattelettelser på minimum fem procent, er imidlertid gamle nyheder, slog statsministeren fast og gled lettere henover temaet.  

”Jeg har set Anders Samuelsens stålsatte øjne på diverse tv-skærme i månedsvis,” sagde han afvæbnende og tilføjede bl.a.:

”Vi gik ikke til valg på topskattelettelser, men på at sænke skatten for folk med små arbejdsindkomster. Vi har aldrig haft noget imod også at lette i toppen, men vi gik ikke til valg på det.”

”Jeg kan garantere, hvad der er regeringens politik. Så består resten i vores forhandlingsevne. Det gælder ikke kun min forhandlingsevne, men også Anders Samuelsens egen.”

Forrige artikel LA: Topskatten skal minimum sænkes med fem procentpoint LA: Topskatten skal minimum sænkes med fem procentpoint Næste artikel Politiken får ny politisk redaktør Politiken får ny politisk redaktør
Topforhandlere fra EU og Storbritannien er blevet enige om en ny Brexit-aftale

Topforhandlere fra EU og Storbritannien er blevet enige om en ny Brexit-aftale

AFTALE: Efter intense forhandlinger er EU og Storbritannien nået til enighed om en ændring af briternes skilsmisseaftale, som justerer reglerne for Nordirland efter Brexit. Hvis EU's stats- og regeringsledere godkender den nye aftale i dag, så vender alles blikke sig mod det britiske parlament. Har Johnson flertal i London?