Løkkes mærkesag: Det skal betale sig at arbejde

VALG: Skattelettelser til de lavtlønnede og et loft over offentlige ydelser. Det er Venstres to hoved-paroler under den kommende valgkamp, slår Lars Løkke Rasmussen fast.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er glad for, at valget nu er udskrevet, og han ser frem til at møde danskerne de næste 23 dage.

Det var hans budskab på et pressemøde allerede en time efter, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag udskrev folketingsvalg til afholdelse 18. juni.

"Folketingsvalget 18. juni handler om, hvordan vi for fremtiden kan gøre verdens bedste land endnu bedre," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at det ser lysere ud for Danmark, og at æren skal tilkomme dem, som har taget ansvar for økonomien. Virksomhedsledere, lønmodtagere - og så de politikere, som har gennemført de nødvendige reformer. Partiet Venstre hører til sidstnævnte gruppe, mener Lars Løkke Rasmussen.

"Jeg og Venstre har taget ansvar. Både da vi selv sad i regering, og siden sidste valg som oppositionsparti," sagde han.

Venstre-formanden brugte sit pressemøde på at skitsere Venstres mærkesager for valgkampen - herunder den altoverskyggende parole: at det skal kunne betale sig at arbejde.

Lars Løkke Rasmussen fremhævede en anekdote fra virksomheden Panorama i Taastrup, som han har besøgt. Her har han mødt en leder, Morten, som havde ansat en kontanthjælpsmodtager, der gerne ville forsørge sig selv. 

For Lars Løkke Rasmussen er det et eksempel på, at det i Danmark ikke kan betale sig at arbejde.

"Historien om Panorama er historien om det Danmark, jeg ikke ønsker. Hvis man kan arbejde, så skal man arbejde."

Skatten ned og loft på ydelser
V-formanden står fast på, at det ikke er de enkelte, der fravælger at arbejde, fordi det ikke kan betale sig, som skal bebrejdes. Derimod er det systemet, der gør det fordelagtigt at være på offentlige ydelser, der skal ændres.

"Men frem for at kritisere manden fra Panorama, er der først og fremmest grund til at bebrejde os politikere, der har indrettet samfundet på en måde, hvor alt for mange har en alt for lille gevinst ved at tage et job frem for at lade være," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Gevinsten ved at tage et job skal øges på to måder, slog Lars Løkke Rasmussen fast. Dels ved at sætte skatten ned for de lavtlønnede. Og dels ved at indføre et ydelsesloft - eller et moderne kontanthjælpsloft, som Venstre i månedsvis har fremturet med.

Endnu en gang ville Lars Løkke Rasmussen dog ikke være konkret i sine svar på, hvordan det moderne kontantshjælpsloft konkret skal indrettes.

Han afviste også at forholde sig til den store forskel, der er på Venstre og Dansk Folkeparti, når det gælder spørgsmålet om vækst i den offentlige sektor. Her vil Venstre have nulvækst, mens Dansk Folkeparti foreslår 0,8 procents vækst.

Forrige artikel Risbjerg: Blå blok fastholder forspring Risbjerg: Blå blok fastholder forspring Næste artikel To ud af tre kandidater er mænd To ud af tre kandidater er mænd