Måling: Dansk Folkeparti vinder vælgere tilbage efter katastrofevalg

POLITISK INDEKS: Dansk Folkeparti går for første gang siden sidste efterår frem i en Norstat-måling. Men partiet kan endnu ikke være tilfreds med vælgeropbakningen, mener Altingets politiske kommentator. 

Dansk Folkeparti har gennem næsten et helt kalenderår måned for måned tabt flere af sine vælgere, men nu ser krisen endelig ud til at være vendt.

Partiet gik i september for første gang siden november 2018 frem i en måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. 

Ifølge meningsmålingen ville 10,9 procent af vælgerne stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen. Det er en fremgang på 2,2 procentpoint i forhold til partiets resultat ved folketingsvalget 5. juni i år.

Men selvom Kristian Thulesen Dahl og co. endelig ser ud til at være lykkedes med at stoppe det blødende vælgersår, er det endnu for tidligt at juble i Dansk Folkeparti, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

"Resultatet er stadig helt utilfredsstillende for DF, men det er ikke desto mindre en meget vigtig fremgang. Var partiet gået yderligere tilbage efter det enorme valgnederlag, havde krisen virket ustoppelig. Nu kan man i det mindste begynde en langsom genopbygning," siger han. 

Artiklen fortsætter under grafikken.  

Venstre går bedre tider i møde
I målingen går Venstre en smule tilbage med 0,9 procentpoint i forhold til valgresultatet. Tilbagegangen er dog så lille, at man ikke med sikkerhed kan sige, om den blot skyldes statistisk usikkerhed.

Det overrasker politisk kommentator Erik Holstein, at den seneste tids alvorlige uroligheder i Venstre ikke ser ud til at have kostet partiet større opbakning.

“I betragtning af det totalteater partiet har opført den sidste halvanden måned, må man sige, at ét procentpoint er meget billigt sluppet," siger han.

Han vurderer samtidig, at Venstre igen vil kunne vende udviklingen efter den kommende weekends ekstraordinære landsmøde i Herning.

"Når Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som ny formand i weekenden, har Venstre gode chancer for igen at stige i meningsmålingerne. Var Løkke og Kristian Jensen fortsat med deres hundeslagsmål i lang tid fremover, havde konsekvenserne for Venstre været anderledes alvorlige," siger Erik Holstein. 

Forrige artikel Farvel til strategen og kongemageren Sass Næste artikel Højere priser og neutrale pakker: Sådan vil regeringen få unge til at stoppe med at ryge Højere priser og neutrale pakker: Sådan vil regeringen få unge til at stoppe med at ryge