Måling: Ingen statsminister-effekt til Løkke

POPULARITET: Markant flere vælgere foretrækker Mette Frederiksen (S) frem for Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, viser ny måling.

To måneder i Statsministeriet har ikke gjort Lars Løkke Rasmussen mere populær hos vælgerne.

Han holder derimod det lave niveau fra valgkampen. Imens gør Socialdemokraternes nye formand Mette Frederiksen sig bedre i vælgernes øjne.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget.

I målingen svarer 35 procent, at de foretrækker Mette Frederiksen som statsminister, mens 26 procent peger på Lars Løkke Rasmussen. Det er det samme niveau for Løkke som tilbage i juni under valgkampen.

23 procent mener, at det bør være en helt tredje kandidat, mens de resterende svarer 'ved ikke'.

Dårlig nyt for Løkke
Ifølge Altingets politiske kommentator er målingen dårlig nyt for Lars Løkke Rasmussen.

”Målingen er endnu et bevis på, at vælgerne slet ikke har tilgivet Løkke for alle hans elendige sager,” siger Erik Holstein.

Han mener, det havde været naturligt at forvente, at nogle vælgere ville lade Løkke starte på en frisk, efter han generobrede statsministerposten og er kommet meget godt fra start.

”Men han står helt i stampe i forhold til vælgerne. Det afgørende spørgsmål bliver nu, om Løkkes lave popularitet vil være en hindring for, at Venstre kan vinde frem igen,” siger Erik Holstein.

Moderat begejstring for ny S-formand
Mette Frederiksen ligger i målingen tæt på det niveau, Helle Thorning-Schmidt (S) havde i valgkampen. Ifølge Holstein er det lidt overraskende, at det ikke gør en større forskel for vælgerne, at Socialdemokraterne har skiftet formand, og Løkke i mellemtiden er blevet statsminister.

Han vurderer, at den nye S-formand trods alt må være tilfreds med resultatet.

”Resultatet er OK for Mette Frederiksen, men heller ikke mere end det. 35 procent er et udmærket udgangspunkt, men det vidner ikke om en stormende begejstring for den nye S-formand,” siger Erik Holstein.

Læs hele artiklen på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Obama bruger Katrina til at fremme klima-dagsorden Obama bruger Katrina til at fremme klima-dagsorden Næste artikel Minister: Kynisk menneskehandel i Danmark Minister: Kynisk menneskehandel i Danmark