Mai Mercado i nyt Altinget-magasin: "Der er mange, der spørger, om jeg ikke lige kan hilse hende Britta"

TEASER: Januarudgaven af Altinget: magasin bringer et stort portrætinterview med den konservative socialminister om hendes ansvar i sagen om millionsvindel i Socialstyrelsen.

Altinget: magasin skyder det nye år i gang med et stort portrætinterview med Mai Mercado, Konservatives socialminister, der med sagen om svindel i Socialstyrelsen med ét er blevet centrum for offentlighedens opmærksomhed.

Hvem er hun, og hvorfor blev hun politiker – og hvilke konsekvenser er hun klar til at drage af sagen om de mange forsvundne millioner? Svaret på de spørgsmål starter og slutter med socialpolitikken. Og sagens alvor har ikke på nogen måde unddraget sig ministerens blik: 

”Det kan godt gøre mig rigtig bekymret, fordi vores samfund grundlæggende beror på tillid. Så hvis ikke der er tillid til offentlige myndigheder og politikere, kan det give grobund for store omvæltninger i samfundet. Og det bryder en konservativ sig ikke om.” 

Læs interviewet i Altinget: magasin nu.

I det nye magasin kan du også få et dybt indblik i de kommende 12 måneder i EU, hvor der er et europaparlamentsvalg, valg af tre nye topchefer – EU-kommissionsformanden, EU-præsidenten og direktøren for ECB – og Brexit på tapetet. Det bliver leveret af Altingets europaanalytiker, Thomas Lauritzen.

Hvis Mai Mercado-portrættet ikke er nok, får du i det nye magasin også et portræt af Jonas Christoffersen, der her i januar fejrer ti år som direktør for Institut for Menneskerettigheder. 

Derudover har vi talt med ekspolitikere om livet på den anden side af Christiansborgs tykke mure, set nærmere på dansk frivillighedskultur og på de store forhåbninger i Grønland til, hvad nye lufthavne kan gøre for grønlænderne og det grønlandske samfund.

Bestil dit abonnement her.

Forrige artikel Regeringen vil bruge ”en stor del” af sit økonomiske råderum på lokal velfærd Regeringen vil bruge ”en stor del” af sit økonomiske råderum på lokal velfærd Næste artikel Alternativet får ny partiledelse Alternativet får ny partiledelse