Malou Aamund er ny formand for MUDP

NAVNE: Den tidligere liberale politiker Malou Aamund er ny formand for MUDP. Her skal hun ved siden af jobbet som direktør i Google Danmark uddele millioner til miljøteknologi.

Google-direktør Malou Aamund bliver ny formand for det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, MUDP.

Og den nye MUDP-formand har haft flere kasketter på i løbet af karrieren. Det startede med en modelkarriere, som blev afløst af direktørstillinger i Microsoft og IBM. Efter et smut forbi Christiansborg som folkevalgt for først Ny Alliance og siden Venstre søgte hun tilbage til it-branchen som direktør i Google Danmark.

Nu er hun så udpeget som ny formand for MUDP. Her overtager hun posten fra den tidligere socialdemokratiske miljøordfører Pernille Blach Hansen.

Glad Esben Lunde
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er glad for at kunne præsentere en formand, som han roser både for sine store faglige kvaliteter samt en karriere i toppen af dansk erhvervsliv.

“Jeg er stolt af, at det er lykkedes at finde en formand i topklasse. Malou Aamund kommer med solide erhvervsøkonomiske, digitale, kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer, som kan fremme bestyrelsesarbejdet i MUDP. Hun har ligesom regeringen store ambitioner om at fremme vækst og arbejdspladser, samtidig med at vi håndterer ressource- og miljøudfordringer,” siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Aamund: Digitalisering er vigtigt
Malou Aamund er glad for, at hun fik tilbudt formandsposten, og hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Hun er bevidst om, at hun og resten af bestyrelsen står med en vigtig opgave i de kommende år.

“Danmark ligger helt i front inden for miljøteknologi, og det er en position, der skal forsvares og udvikles. Jeg glæder mig meget til sammen med den øvrige bestyrelse at være med til at sætte yderligere fokus på det miljøteknologiske område,” siger Malou Aamund i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Jeg kan bidrage med min viden og erfaring fra erhvervslivet, når bestyrelsen skal prioritere fremtidige MUDP-projekter. Jeg ser også digitalisering som vigtig, når vi skal udvikle de bedste løsninger på danske og globale miljøproblemer.”

MUDP har siden 2008 støttet udvikling og demonstration af ny miljøteknologi, der kan rense vand eller luft, mindske kemikalietrykket, genanvende affald eller på andre måder gavne miljøet.

En evaluering af MUDP i oktober 2017 viste, at virksomheder, der får tilskud, oplever en øget omsætning. Deltagerne forventer, at 56 % af den øgede omsætning 3 år efter projektafslutning kan afsættes til det globale marked.

Forrige artikel Vestager vil kulegrave IKEA's skatteforhold efter mistanke om milliardfusk Vestager vil kulegrave IKEA's skatteforhold efter mistanke om milliardfusk Næste artikel Her forklarer Ammitzbøll, hvorfor det offentlige forbrug er steget tre gange så meget som planlagt Her forklarer Ammitzbøll, hvorfor det offentlige forbrug er steget tre gange så meget som planlagt