Manu Sareen dropper politik

FARVEL: Tidligere socialminister Manu Sareen vil alligevel ikke i Folketinget for Alternativet. Han har trukket sig for at bekæmpe stress og få tilladt medicinsk cannabis.

Manu Sareen dropper at stille op til Folketinget for Alternativet.
Manu Sareen dropper at stille op til Folketinget for Alternativet. Foto: Lars Helsinghof / Altinget
Rasmus Nielsen

Hvad er bedst – at kæmpe for den brede politiske dagsorden eller at kæmpe for to enkeltsager, der virkelig siger en noget?

Nu har den tidligere radikale socialminister Manu Sareen gjort sit skakbræt op. Han har netop meddelt sit nye parti, Alternativet, at han trækker sig som folketingskandidat i København for at koncentrere sig om de to sager, der virkelig optager ham: Væksten i folkesygdommen stress og kampen for at få tilladt brug af medicinsk cannabis.

"Jeg har besluttet ikke at genstille i København. Hvad er der sket, spørger alle så nu i Alternativet. Det er sådan set ret udramatisk. Lige nu har vi delt barselsorlov derhjemme, og når der er lidt tid, handler det for mig om at kæmpe videre for, at medicinsk cannabis kan blive tilgængeligt for alle danskere. Det er en hjertesag, ligesom det er en hjertesag at hjælpe alle de mennesker, der går ned med stress," siger den tidligere minister, der i dag er formand for Stressforeningen.

Manu Sareen, der for tiden opholder sig i Barcelona, blev i oktober 2016 opstillet for Alternativet i København, hvor han også tidligere var opstillet og valgt for Radikale til henholdsvis Folketinget og Københavns Borgerrepræsentation. Radikale gjorde ham til først kirke- og nordisk minister og siden til social- og integrationsminister under Helle Thorning-Schmidt (S).

Han oplyste overraskende til Altinget i marts 2016, at han forlod Radikale til fordel for Alternativet, hvor han politisk og menneskeligt følte sig bedre hjemme.

I København har Alternativet opstillet to andre stærke profiler, nemlig partistifteren Uffe Elbæk og partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier. Partiet står i følge Altingets mandatprognose til at få valgt netop to kandidater i København.

E-mail Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manu Sareen

Forfatter, formand for ADHD-foreningen, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)