Om  
Mikkel Bogh
Berith Bjørnholm

Direktør for Statens Museum for Kunst bliver leder for Novo-finansieret kunstcenter på KU

Den afgående direktør for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh, skal lede nyt center på Københavns Universitet. Centeret er finansieret af Novo Nordisk Fonden og skal sætte fokus på kunstens rolle i samfundet.

Mikkel Bogh skifter Statens Museum for Kunst ud med Københavns Universitet.
Mikkel Bogh skifter Statens Museum for Kunst ud med Københavns Universitet.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Mikkel Bogh, der fratræder sin stilling som direktør for Statens Museum for Kunst ved udgangen af april, bliver leder for nyt center på Københavns Universitet.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Center for Practice-based Art Studies, som det nyoprettede center hedder, skal undersøge kunstens samfundsmæssige rolle i både aktuelt og historisk perspektiv. Det nye center er støttet af Novo Nordisk Fonden med 25 millioner kroner.

”Jeg er utrolig glad for og stolt over at have fået mulighed for at opbygge et center på KU, der skal bygge bro og skabe dialog mellem den kunsthistoriske universitetsforskning og den forskning og vidensproduktion inden for kunstens område, som finder sted og udfoldes uden for universiteterne,” siger Mikkel Bogh.

Det nye center har til mål at styrke kunstens rolle i samfundet og samarbejdet med udøvende kunstnere og forskere.

”Tidligere var udvekslinger mellem museer, udstillingssteder og arkiver på den ene side og universitetet på den anden ikke særlig udbredt. Det har heldigvis ændret sig i de senere år. Jeg ser meget frem til at kunne bidrage til denne udvikling i tæt samarbejde med kolleger fra hele det kunstneriske praksisfelt,” fortsætter Mikkel Bogh.

”Centeret vil danne ramme om brede samarbejder imellem vigtige aktører på området, og unge såvel som etablerede forskere vil få mulighed for at mødes og udveksle viden på tværs af forskningsfelter. Vores forventning er, at det vil styrke den kunstfaglige forskning yderligere og således bane vejen for nye indsigter i forhold til kunstens rolle i samfundet,” supplerer Berith Bjørnholm, Senior Vice President for Education & Outreach og leder af kunstområdet i Novo Nordisk Fonden i pressemeddelelsen.

Den tiltrædende centerleder er professor i kunsthistorie og har de seneste ni år været direktør for Statens Museum for Kunst. Mikkel Bogh har tidligere været institutleder på Københavns Universitet samt rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Bogh

Centerleder, Center for Practice-based Art Studies, Københavns Universitet
mag.art. (Københavns Uni. 1993)

Berith Bjørnholm

Chef for kunst- og uddannelsesområdet, Novo Nordisk Fonden
cand.pharm., ph.d.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024