Markant udvidelse af Folketingets skoletjeneste

UDVIDELSE: Folketinget vil bruge 30 mio. kr., så centret "Politiker for en dag" kan udvides fra besøg af 13.000 elever årligt til 21.000.

Folketingets populære besøgssted for skolens største elever, "Politiker for en dag", er teknisk forældet og har for lille kapacitet. Derfor skal det udvides, og Folketinget vil i et udbud bruge 30 mio. kr. på at give fremtidens vælgere et førstehåndsindtryk af, hvordan en lov bliver til.

Politiker for en dag er et besøgscenter på Christiansborg, hvor grundskolens overbygning kan prøve at leve sig ind i rollen som politiker. Eleverne fordeler rollerne som ordførere, der skal forsøge at finde flertal for netop deres synspunkter til konkrete forslag.

Der skal bruges 15 mio. kr. på ny teknik og yderligere 15 mio. til endnu et spil, så kapaciteten kan udvides. For de sidste tretten år har omkring 13.000 elever rollespillet på Christiansborg hvert år. Hver gang bookingen for næste års billetter åbner, forsvinder de på et splitsekund.

"Det er ligesom til en rock-koncert. Med et nyt spil vurderer vi, at vi kan have op mod 21.000 elever forbi om året, siger Torben Mikkelsen fra Folketingets administration, der også påpeger, at hele spillet ligger på en separat server på Christiansborg.

"De mange skoleelever skulle jo nødig lave rav i de rigtige politikeres it-systemer," som Torben Mikkelsen siger til netmediet Version2 fra Mediehuset Ingeniøren.

Torben Mikkelsen regner med, at udbuddet er på plads om et lille års tid, og derefter regner man med, at det tager omkring to år at levere et nyt spil. Så landets skoler, der altså gerne oplever, at det er svært at få en ledig tid på besøgscentret, må væbne sig med tålmodighed.

 

Forrige artikel Ny klummeskribent på Altinget: Søren Espersen Næste artikel Ny klummeskribent på Altinget: Bertel Haarder