Debat

Martin Henriksen: Gak at lukke for Trump, når diktatorer må tweete løs

DEBAT: Det er åbenlyst gakket at lukke for Trumps konti på sociale medier, mens de mest hardcore diktaturer får lov til at fortsætte, skriver Martin Henriksen.

Efter uroligheder ved Kongressen i Washington i sidste uge, har Twitter lukket præsident Donald Trumps konto permanent. 
Efter uroligheder ved Kongressen i Washington i sidste uge, har Twitter lukket præsident Donald Trumps konto permanent. Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix
Martin Henriksen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen (DF)
Forhenværende MF og spidskandidat til kommunevalget på Stevns

Det er meget fint, at venstrefløjen med flere glæder sig over, at techgiganterne gradvist lukker ned for de amerikanske republikanere, for konservative røster og diverse højreorienterede personer og grupper i Danmark og i udlandet.

Men techgiganternes vrede kan lige så hurtigt ramme venstrefløjens selv, hvis det er den vej vinden blæser i morgen.

Debatten online skal være fri
Vi burde alle, højreorienterede, såvel som venstreorienterede, socialister, såvel som nationalkonservative bakke op om vores ytringsfrihed. Vores ytringsfrihed er, efter min opfattelse, en vigtig del af det, der driver vores samfund fremad.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Det er et af de områder, hvor den vestlige verden positivt skiller sig ud i forhold til andre dele af verden. Jeg mener også, at der har været og er andre vigtige drivkræfter i vores samfund blandt andet vores kristne kulturarv.

Men i denne omgang vil jeg nøjes med at slå et slag for ytringsfriheden og for den frie politiske debat på internettet. 

Der er pudsigt nok ingen, eller i hvert fald meget få, der er forarget over at eksempelvis topfolk fra det iranske præstestyre frit kan fortsætte med at være på Twitter.

Martin Henriksen (DF)
Spidskandidat til kommunevalget på Stevns og folketingskandidat i Sjællands Storkreds

Politikerne bliver nødt til at forholde sig til det faktum, at det i høj grad er steder som Facebook og Twitter med videre, hvor mange almindelige danskere og politisk aktive debatterer vores samfundsforhold.

Desværre er der allerede rigtig mange danskere, som løbende bliver blokeret eller får karantæne, hvis de overtræder techgiganternes retningslinjer.

Dermed er det i realiteten udenlandske private selskaber, der sætter grænserne for danskernes ytringsfrihed, og ikke Grundloven. Det kan ingen være tjent med på den lange bane. 

Iransk præstestyre må stadig twitte løs
I den nuværende ophedet situation kan jeg sådan set godt forstå, at mange er sure på Donald Trump på grund af det tåbelige stormløb mod den amerikanske kongres, hvilket var langt over stregen.

Det er dybt tragisk, at menneskeliv er gået tabt. Det har med god grund fyldt meget i mediebilledet. 

Jeg mindes dog ikke den samme forargelse, da Black Lives Matter udøvede grov og åbenlys racisme, eller da selvsamme Black Lives Matter og Antifa jagtede politikere, angreb regeringsbygninger, ødelagde bydele, ødelagde små virksomheder og overfaldt almindelige mennesker på restauranter.

Det stod ellers på i rigtig lang tid. 

Jeg har, som nævnt indledningsvist, bemærket, at mange på venstrefløjen er glade for, at Facebook og Twitter har udelukket Trump og flere fra deres platforme.

Læs også

Men der er pudsigt nok ingen, eller i hvert fald meget få, der er forarget over, at eksempelvis topfolk fra det iranske præstestyre frit kan fortsætte med at være på Twitter.

Det tog mig ikke lang tid at finde både det iranske præstestyres øverste religiøse leder og udenrigsminister på Twitter.

Jeg har i øvrigt parentes bemærket selv haft fornøjelsen af at været i Iran til møder med præstestyret, og jeg kan i den forbindelse oplyse, hvis nogen ellers skulle være i tvivl, at det iranske styre inderligt hader Vesten, vores frihed, herunder vores ytringsfrihed. 

Gak at udelukke den amerikanske præsident
Det er åbenlyst skørt og fuldstændig gakket at udelukke den amerikanske præsident, alt imens de mest hardcore diktaturer (som Trump ikke når til sokkeholderne i forhold til brud på almindelige menneskers frihedsrettigheder) får lov til at fortsætte.  

Det er bekymrende at se den politisk “frelste” venstrefløj og de politisk korrekte glæde sig over techgiganternes politiske dagsorden. 

For kære socialister, I skal jo vide, at det nu er storkapitalen, der - med jeres velsignelse - dikterer, hvor grænserne for ytringsfriheden går. Og techgiganterne kan lynhurtigt vende sig imod jer næste gang.

Jeg opfordrer derfor til, at danske politikere, uanset politisk observans, hurtigt vedtager nye regler, der sikrer, at det her til lands er Danmarks Riges Grundlov, der sætter rammerne for ytringsfriheden, i stedet for at det er techgiganterne.

Danmark bør som et land der vægter ytringsfriheden højt, gå forrest og vise vejen for andre lande.

Danmark skal sige fra overfor techgiganterne
Alle politiske partier burde kunne blive enige om at sige nej tak til politisk vold, uanset hvem der står bag, og ja tak til ytringsfrihed og fri politisk debat. 

Senest er det tilmed kommet frem, at det amerikanske konservative sociale netværk Parler er blevet tvunget offline.

Parler er simpelthen kommet offline, fordi Amazon har nægtet Parler adgang til de servere, som Amazon har kontrol over. Og det er, uanset hvor man ligger på den politiske skala, en bekymrende udvikling.

Derfor bør partierne i fællesskab finde en model, så Danmark bliver et af de første lande, der siger nej tak til, at techgiganterne dikterer danskernes og den vestlige verdens frihedsrettigheder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00