Ny dagpengeaftale er på plads

PÅ PLADS: Folketingets tre største partier er enige om en ny dagpengeaftale, som betyder en lavere dagpengesats for nyuddannede og indføring af karensdage.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne blevet enige om et nyt dagpengesystem. 

Dagpengekommissionen, som i mandags kom med sine anbefalinger til et nyt system, anbefalede at indføre op til otte karensdage, hvor dagpengemodtagere ikke får dagpenge. Aftalen sætter dog antallet ned til tre i stedet for, hvilket var fagbevægelsens anbefaling. 

En anden anbefaling fra Dagpengekommissionen er at sætte dagpengesatsen ned for dimittender. Det betyder, at nyuddannede vil få 71,5 procent af dagpengemaksimum mod 82 procent i dag. Dog er nyuddannede, som er forsørgere, undtaget og vil fortsætte med at få 82 procent af den maksimale dagpengesats. 

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, glæder sig over den nye aftale: 

Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at få markante indrømmelser af regeringen, så vi tilfører nye og flere penge til...

Posted by Mette Frederiksen on Thursday, 22 October 2015

Radikales leder, Morten Østergaard, fortæller på Twitter, at hans parti på forhånd er blevet enig med regeringen om "præmisserne" for et nyt dagpengesystem.

"Vi opfordrer nu regeringen til indenfor den præmis vi er enige om, at finde et flertal. Man behøver ikke bruge "kaffen" på os," skriver Morten Østergaard på Twitter. 

Det nye dagpengesystem træder i kraft 1. januar 2017.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00