Medieordførere kritiserer konsulents lønvilkår hos DR

MEDIER: Flere politikere undrer sig over ansættelsen af en tidligere mediedirektør som mangfoldighedskonsulent i DR. Deres undren skyldes blandt andet, at Gitte Rabøl tidligere var mediedirektør i DR, og at hun tog lønnen på 2,1 millioner kroner med sig til den nye stilling.

DR's tidligere mediedirektør Gitte Rabøl har de sidste fire måneder arbejdet under en ny stilling som mangfoldighedskonsulent. Den nye ansættelse vakte ikke megen opsigt i starten, men efter Ekstra Bladet tirsdag fortalte, at Gitte Rabøls løn ville forblive den samme på 2,1 millioner kroner, har der været stærke reaktioner fra flere politikere.

Blandt de oprørte politikere er Jacob Mark, medieordfører i SF, der udtaler til Jyllands-Posten:

”Bare udtrykket 'mangfoldighedskonsulent' og til den løn – det er som taget ud af en dårlig film,” siger han og peger på, at der burde lægges et loft over lønningerne i DR.

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, kritiserer DR's lønning af Gitte Rabøl i et interview med Berlingske:

”Jeg synes, det lyder himmelråbende kritisabelt. Det er en overdådig løn. Ja, højere end statsministerens. Man kan spørge, om de mange ansatte i DR ikke selv kan løse opgaver om mangfoldighed. I mine ører lyder det som om, at DR's skjulte dagsorden er at komme et medieforlig i forkøbet med dets eventuelle nedskæringer ved at opfinde en konsulentstilling, så man kan sige, at man løser mangfoldighedsopgaver,” siger DF-ordføreren.

Kritik af manglende jobopslag
Berlingske har også talt med Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, der også studser over den høje løn og samtidig sætter spørgsmålstegn ved, at stillingen ikke er blevet slået op offentligt.

Netop spørgsmålet om, hvorvidt stillingen var slået offentligt op, har vakt undren flere steder. Til Jyllands-Posten svarer DR's kommunikationschef Lasse Bastkjær Jensen følgende:

”Stillingen var ikke slået op, idet der var tale om en omplacering af en medarbejder til en anden stilling på et lavere niveau i organisationen. Dette er i overensstemmelse med DR's retningslinjer for opslag af stillinger.”

Hvad stillingen konkret skal bestå i, har der ikke været meget information om indtil videre. Dog udtaler Lasse Bastkjær Jensen til Jyllands-Posten, at en del af Gitte Rabøls arbejde vil være at færdiggøre en mangfoldighedsstrategi, der skal få DR ud til hele Danmark.

Forrige artikel Politisk overblik: Flertal vil betale afrikanske lande for at tage migranter tilbage Politisk overblik: Flertal vil betale afrikanske lande for at tage migranter tilbage Næste artikel Sundhedsstyrelse-direktør: HPV-vaccinen er hjerteblod for mig Sundhedsstyrelse-direktør: HPV-vaccinen er hjerteblod for mig