Medier: Ny trepartsaftale på trapperne

AFTALE: En ny trepartsaftale, der skal skaffe tusindvis af praktikpladser, skulle være lige på trapperne.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie Gormsen

En ny trepartsaftale vil inden for de kommende dage blive præsenteret. Det skriver både Politiken og TV 2.

Et af de helt store mål i aftalen mellem regeringen, arbejdsgiverne og lønmodtagerne er at løse den kroniske mangel på praktikpladser. Og både Politiken og TV 2 melder om, at der arbejdes på en aftale om, at der frem mod 2020 skal oprettes mellem 8.000 og 10.000 ekstra praktikpladser.

I marts sagde Lars Løkke Rasmussen (V), at hans ambition var at lande en praktikpladsgaranti. Om det ender med, at arbejdsgiverne decideret forpligter sig til at oprette praktikpladser, vides endnu ikke.

Ifølge Politiken har en af knasterne i forhandlingerne været dagpenge. Regeringen har ifølge kilder, som Politiken har talt med, presset på for at stramme reglerne for, hvordan ledige på dagpenge skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det har angiveligt været på tale at ophæve reglen om, at ledige på dagpenge kun skal takke ja til et arbejde, hvis der maksimalt er tre timers offentlig transport fra hjemmet til arbejdspladsen og tilbage igen.

Både LO og FTF's formand Bente Sorgenfrey skrev onsdag aften på Twitter, at der endnu ikke er en aftale helt på plads. 

I marts kom den første del af trepartsaftalen, som omhandlede integration på arbejdsmarkedet. Her var et af hovedpunkterne en ny integrationsuddannelse, hvor arbejdsgiverne dog ikke blev forpligtet til at oprette praktikpladser.

Parterne skal efter planen mødes igen til forhandlinger fredag klokken 12.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00