Skats topchef fritstilles øjeblikkeligt

FARVEL: Skats øverste direktør Jesper Rønnow fritstilles med øjeblikkelig virkning.

Samme dag som skatteminister Karsten Lauritzen fremlægger sin plan, der skal genoprette Skat, får Skats øverste chef, Jesper Rønnow Simonsen, en fyreseddel og fritstilles med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Skat.

Fyringen kommer, efter at Skat de seneste år har været ramt af en række skandalesager. Senest har Skat opjusteret det beløb, som er tabt på grund af svindel med udbytteskat, så det nu ligger på 12,3 milliarder kroner. Og det har været nogle år med mange udfordringer, siger Jesper Rønnow:

"I de sidste år har en række svære sager sat Skat i fokus, og opsparede problemer har udfordret den daglige drift. Jeg fik lov til at være direktør for Skat i en tid, der krævede oprydning, omstilling og markante teknologiske, kulturelle og kompetencemæssige ændringer, som langt fra er tilendebragt. Min arbejdsgiver ønsker, at andre kræfter gør det arbejde færdigt," siger Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er glad for, at der er vilje til at løse Skats udfordringer og skabe et fremtidssikret skattevæsen, der fortsat er blandt de mest effektive, servicemindede og nytænkende i verden. Jeg ønsker det bedste for de engagerede ansatte i Skat, og takker for samarbejdet og deres store daglige indsats."

Svindelsagen begyndte for alvor i august sidste år, hvor Skat opdagede svindel i refusion af udbytteskat for 6,2 milliarder kroner. Det beløb blev i november hævet til 9,1 milliarder kroner, og i sidste uge blev der altså lagt yderligere et par milliarder oveni. Derudover har det milliarddyre og fejlbehæftede it-system EFI, som nu er lagt i graven, også fået hård kritik.

Læs også: Skatteminister er klar med redningsplan for Skat

Jesper Rønnow kom til Skat i 2013 fra en stilling som direktør i Københavns Kommune børne- og ungeforvaltning. Han er uddannet cand.polit. og har tidligere blandt andet været sekretariatschef i Overborgmesterens sekretariat i Københavns Kommune, chef for minister- og ledelsessekretariatet i Kulturministeriets Departement samt administrationschef i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Skat har konstitueret den nuværende direktør for kundeservice, Merete Agergaard, som øverste direktør. 

Forrige artikel Regeringen afviser at skærpe regler om ytringsfrihed Næste artikel Papes krav: Ingen aftale uden lavere boligskatter Papes krav: Ingen aftale uden lavere boligskatter