Om  
Síofra O'Leary

Menneskerettighedsdomstol udnævner første kvindelige præsident

Den irske dommer Síofra O'Leary bliver den første kvinde i rollen som præsident for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Den nye præsident i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg,&nbsp;Síofra O'Leary, står blandt&nbsp;<span>andet over for udfordringer med medlemslande, der ikke retter ind efter domstolens afgørelser.<br></span><br>
Den nye præsident i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, Síofra O'Leary, står blandt andet over for udfordringer med medlemslande, der ikke retter ind efter domstolens afgørelser.

Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol udnævner irske Síofra O'Leary som første kvindelige præsident.

Det skriver Irish Times.

Síofra O'Leary har været vicepræsident for menneskerettighedsdomstolen siden januar, men afløser nu islandske Robert Spano som præsident.

Hun fremhæver i følge Irish Times krænkelserne af menneskerettigheder i Ukraine som et vidnesbyrd om, hvorfor menneskerettighedsdomstolen og dens konventioner er så vigtige.

Síofra O'Leary overtager rollen på et udfordrende tidspunkt, hvor domstolen står over for en række udfordringer, blandt andet med nogle medlemslandes manglende implementering af domstolens afgørelser.

Hun tiltræder som præsident for domstolen til november og skal varetage posten i en treårig periode.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Síofra O'Leary

Præsident for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol
ph.d. (European University Institute 1993)