Mens DI og SMVdanmark skærper retorikken i kampen om SMV'erne, siger Brian Mikkelsen: ”Jeg mærker ikke det pres. Medlemmerne kommer selv”

Den tidligere erhvervsminister har oplevet en markant medlemsfremgang, siden han i sommeren 2018 satte sig i stolen som topchef for Dansk Erhverv. Derfor betyder det ikke noget, at konkurrenterne i DI og SMVdanmark har skruet op for retorikken. "Det er heldigt, at vi har medvind på cykelstien, så jeg mærker ikke det pres," lyder det.

Dansk Erhverv har oplevet en medlemsfremgang på 4.000 virksomheder i Brian Mikkelsens tid som administrerende direktør. 
Dansk Erhverv har oplevet en medlemsfremgang på 4.000 virksomheder i Brian Mikkelsens tid som administrerende direktør. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

De danske erhvervsorganisationer har længe kæmpet om de små og mellemstore virksomheders gunst. 

Men mens DI og SMVdanmark for alvor er begyndt at skærpe retorikken på området, mærker Dansk Erhverv slet ikke konkurrencen på området. 

Det fortæller Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen. 

"Jeg mærker ikke det pres. Vi har fået mange tusinde nye medlemmer, mens jeg har været her. Vi er vokset sindssygt meget. I den tid jeg har været her, har vi fået 4.000 nye medlemmer," siger Brian Mikkelsen, der i sommeren 2018 byttede jobbet som erhvervsminister ud med rollen som administrerende direktør for Dansk Erhverv. 

Halvdelen af den store medlemsfremgang kom i 2020. 

I dag råder Dansk Erhverv over omkring 18.000 medlemmer, hvilket er samme antal medlemsvirksomheder som SMVdanmark. 

DI ligger en smule højere med 18.700 medlemmer.

Dansk Erhverv meddeler, at de fleste af organisationens medlemmer er SMV'er, men vil ikke oplyse det præcise antal. 

Kampen om SMV'erne

SMV står for små og mellemstore virksomheder.

EU's definerer SMV'er som virksomheder med under 250 ansatte og med en omsætning på under 50 millioner euro eller samlet balance på under 43 millioner euro.

99 procent af alle virksomheder i Danmark hører under betegnelsen SMV. 

DI har 18.700 medlemsvirksomheder. 98 procent af dem har under 250 ansatte, og 90 procent har under 50 medarbejdere. 

SMVdanmark råder over 18.000 medlemmer. Her har 99,8 procent af medlemmerne under 250 ansatte, mens 98 procent beskæftiger 50 personer. 

Dansk Erhverv har 18.000 medlemmer, men vil ikke oplyse tal for de forskellige segmenter.

"Den endelige opgørelse over antal fordelt på typer af virksomheder ønsker vi ikke at gå yderligere ind i, men kan overordnet sige, at vi repræsenterer 18.000 medlemmer, hvoraf de fleste er SMV’er," meddeler Dansk Erhverv.


Kilde: DI, SMVdanmark og Dansk Erhverv
 

0:000:00