Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.

DF ryster posen i toppen af partiet.

Morten Messerschmidt overtager posten som næstformand, efter at Søren Espersen stopper i gruppeledelsen.

Det skriver partiformand Kristian Thulesen Dahl.

 

Også Morten Messerschmidt har delt nyheden på Twitter med teksten:

Kristen værdikamp og kritik af ledelsen
Meldingen kommer få dage efter, at Morten Messerschmidt i Politiken fortalte, hvordan han vil kæmpe for, at Dansk Folkeparti kommer ud af sin vælgerkrise.

Tilslutningen til Dansk Folkeparti er nemlig dykket drastisk, siden partiet i 2015 med en historisk sejr blev det største parti i blå blok, og partiet ser heller ikke ud til at øge sin tilslutning i meningsmålingerne. 

Men den udvikling vil Morten Messerschmidt være med til at vende. Det skal blandt andet ske gennem en kristen værdikamp, hvor dansk politik skal defineres af kristendommen på bekostning af andre religioner, fastslog han. 

Morten Messerschmidt foreslog overfor Politiken et loft over antallet af moskeer i Danmark. Derudover skal udviklingsbistanden kunne fratages lande, der forfølger kristne, kvoteflygtninge skal kun være kristne, og børn skal i skolerne kende Bibelens ord og synge kristne salmer.

Gisninger om formandsopgør
Morten Messerschmidt slog også fast, at han ikke mener, partiet har løftet arven fra præsterne Jesper Langballe og Søren Krarup, og at partitoppen har haft "andre ting på dagsordenen," som har ifølge han skabt et "vakuum", der bør udfyldes.

Og partitoppens parløb med Socialdemokratiet før folketingsvalget er en "grundlæggende" årsag til partiets krise, påpegede Morten Messerschmidt.

Det fik hurtigt flere politiske kommentatorer til at spekulere i et forestående formandsopgør. Partiformand Kristian Thulesen Dahl har overfor Ritzau mandag slået fast, at han ”ikke føler sig truet på formandsposten.”.

Forrige artikel Dagens overblik: Enhedslisten er skeptiske over for genåbning af nattelivet Dagens overblik: Enhedslisten er skeptiske over for genåbning af nattelivet Næste artikel Mette Thiesen: Mette Thiesen: "Vi diskuterer ikke politik. For så er der fred. Jeg er ellers ret tæt med min søster"