Messerschmidt: Der må ikke herske tvivl om, at vi er et borgerligt parti

INTERVIEW: DF's flirt med Socialdemokratiet har sået tvivl om, hvorvidt partiet er rødt eller borgerligt, fortæller Morten Messerschmidt, der er blevet en del af en ny arbejdsgruppe, der skal idéudvikle på partiets kerneområder.

Dansk Folkeparti har brug for at genopfriske sine kerneværdier. Det er baggrunden for, at partileder Kristian Thulesen Dahl (DF) har nedsat en ny arbejdsgruppe, efter at partiet fik en syngende vælgerlussing ved sidste uges folketingsvalg.

Blandt idéudviklerne i den nye arbejdsgruppe finder vi det nyvalgte folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF), som Altinget fangede på Folkemødet på Bornholm. Han ser frem til at gå i gang med arbejdet, som i høj grad handler om at finde frem til det ifølge ham oprindelige borgerlige tankegods.

"Vi skal selvfølgelig evaluere oven på valgresultatet. Jeg har takket ja, al den stund at jeg ønsker at trække det konservative og borgerlige projekt op i nogle overordnede principielle størrelser," siger Morten Messerschmidt.

Under sidste valgperiode har partiet flirtet med den røde lejr på en del spørgsmål om fordelingspolitik, men Morten Messerschmidt afviser, at det var en fejl at køre parløb med Socialdemokratiet.

"Jeg synes ikke, at spørgsmålet om, hvem man samarbejder med for at få sin politik igennem, er afgørende for borgerligheden. Det er nogle andre ting, der afgør det," siger han og fortsætter:

"Den eneste udfordring med vores udstrakte hånd til Socialdemokratet har været den tolkning, hvor der sås tvivl om, hvorvidt DF er et borgerligt eller et rødt parti. Det må der ikke herske tvivl om. Vi er et borgerligt parti," siger Morten Messerschmidt.

Også i forhold til jeres fordelingspolitik?

"Borgerlighed handler for mig ikke om fordelingspolitik og skatteprocenter. Det handler om, at man accepterer, at den danske statsborger er udgangspunktet for ens politik. Vi skal betragte Danmark som vores fædreland først, i stedet for at betragte Danmark som et velfærdssamfund alene."

"Mine kræfter bruges bedst andre steder"
Dansk Folkeparti har efter valget nedsat ny bestyrelse i folketingsgruppen, hvor Morten Messerschmidt ikke tager plads. Ifølge en lang række politiske kommentatorer glimrer han ved sit fravær, men Messerschmidt undrer sig over mediernes interesse.

"Jeg har aldrig stillet op som kandidat. Hvorfor skulle jeg forvente at blive valgt til ind til noget, som jeg ikke har været kandidat til. Det har jeg ikke hørt om før," siger han og forklarer, at han egentlig ikke har den store interesse for det organisatoriske arbejde.

"Jeg vil meget hellere lave politik, fremsætte beslutningsforslag og tage kampene og debatterne. Så er der andre, der er dygtige til alt det praktiske og organisatoriske. Jeg er super glad for, at både René Christensen og Marie Krarup er kommet i bestyrelsen. Mine styrker kan bruges bedst andre steder," siger han.

Forrige artikel Enigt panel: Meningsmålinger påvirker valg, men det er ikke et argument imod dem Enigt panel: Meningsmålinger påvirker valg, men det er ikke et argument imod dem Næste artikel Thulesen Dahl på Folkemødet: Har man sagt A, behøver man ikke sige B Thulesen Dahl på Folkemødet: Har man sagt A, behøver man ikke sige B