Mette Frederiksen er kampklar fra fredag

RASKMELDING: Fredag er Socialdemokratiets formand tilbage fra den sygdom, der har holdt hende ude af starten af valgkampen.

Et maveonde holdt S-formand Mette Frederiksen ude af valgkampens første dage. Nu er hun atter klar til at møde vælgerne, som her ved hendes tale 1. maj.
Et maveonde holdt S-formand Mette Frederiksen ude af valgkampens første dage. Nu er hun atter klar til at møde vælgerne, som her ved hendes tale 1. maj.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Valgkampens første dage har været uden forhåndsfavoritten til at overtage statsministerposten.

Men nu melder Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, sig rask og klar til at føre valgkamp.

"Jeg glæder mig helt utrolig meget til at komme i gang. Til sammen med alle jer at knokle for, at Danmark får en ny regering. Derfor har vi også lagt et meget ambitiøst program, der bringer mig rundt i alle dele af Danmark," skriver Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Fredag morgen tager hun hul på sin valgkamp i hjembyen på Aalborg Katedralskole.

Vikaren Wammen
Det maveonde, der har holdt S-formanden ude, startede i weekenden. Allerede inden valgudskrivelsen førte det til aflysning af en duel mellem Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

Mette Frederiksen missede også de to indledende partilederrunder, som fandt sted tirsdag aften, efter valget var blevet udskrevet først på eftermiddagen.

Her var det i stedet Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, der repræsenterede Socialdemokratiet.

I stedet lagde Mette Frederiksen en videohilsen på Facebook, hvor hun fortalte mere om sin tilstand og håb for den kommende valgkamp.

Der er valg til Folketinget 5. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00