Mette Frederiksen går i isolation: Skal testes for corona

CORONASMITTE PÅ SLOTSHOLMEN: Efter justitsminister Nick Hækkerup (S) er testet positiv for coronavirus, skal statsminister Mette Frederiksen (S) også testes. Hun og 12 andre ministre går samtidig i isolation.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Smitteudbruddet på Slotsholmen er nu nået til statsminister Mette Frederiksen (S), som er gået i karantæne og skal testes for coronavirus.

Det oplyser Statsministeriet.

Det sker, efter justitsminister Nick Hækkerup (S) natten til onsdag meddelte, at han har fået konstateret corona.

Statsministeren har deltaget i et møde med Nick Hækkerup i fredags, og derfor vil hun nu få afklaret, om hun er blevet smittet. Indtil videre viser hun ingen symptomer på virussen, og hun vil derfor fortsat passe sit arbejde i det omfang, det er muligt virtuelt.

Nick Hækkerup blev sygemeldt onsdag med symptomer på corona. Grundet den potentielle smitterisiko valgte Mette Frederiksen tirsdag at udskyde sin spørgetime. I første omgang blev den udskudt til onsdag, i forventningen om at justitsministeren ville få et negativt testsvar, men den er nu aflyst.

Coronatest i samarbejde med Rigshospitalet
Statsministeriet oplyser, at Mette Frederiksen nu vil drøfte med Folketingets præsidium, hvornår en ny spørgetime kan finde sted. Hendes coronatest vil blive foretaget i "dialog" med Rigshospitalet, så hun netop hurtigst muligt kan vende tilbage til opgaver, der kræver fysisk fremmøde - som for eksempel at møde op i Folketingssalen.

Med Mette Frederiksen og Nick Hækkerup i isolation er der nu i alt 13 ministre, der sidder hjemme, skriver Statsministeriet. Regeringen vil derfor overveje, om der er mulighed for, at ministre hurtigere kan få svar på deres test for corona.

Nyheden om Mette Frederiksen kommer efter en tirsdag, hvor coronasmitten for alvor gjorde sit indtog på Christiansborg med en række smittetilfælde. Lige nu er der foruden Nick Hækkerup seks andre folketingsmedlemmer, som i øjeblikket er smittet med coronavirus.

Det drejer sig om Mads Fuglede (V), Lars Chr. Lilleholt (V), Jeppe Bruus (S), Søren Pape Poulsen (K), Niels Flemming Hansen (K) og Eigil Hulgaard (K). Lars Chr. Lilleholt er som den eneste indlagt, og han er også ramt af lungebetændelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00