Mette Frederiksen har indhentet Thulesen Dahl i partiledermåling

MENINGSMÅLING: Når vælgerne skal vurdere partiledelsesevner, tager Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl førstepladsen, mens Uffe Elbæk ligger i bund. Det viser ny måling. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Det er ikke usædvanligt, at statsministerkandidaterne går frem i meningsmålingerne op til en valgkamp, fortæller Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Og det er netop tilfældet i en ny partiledermåling, som Norstat har lavet for Altinget og Jyllands-Posten. 

”Mens Mette Frederiksen kan glæde sig over at dele førstepladsen med Thulesen, kan Løkke glæde sig over, at han har kæmpet sig ud af dybfryseren. Før sidste valg var hans ratings katastrofalt ringe. Sådan er det trods alt ikke længere,” siger Holstein. 

I meningsmålingen er vælgerne blevet bedt om at vurdere, hvordan partilederne klarer sig. Her går skalaen fra -5, der er bundkarakter, til 5, der er topkarakter. 

Her har både Thulesen og Frederiksen scoret 1,6, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået en delt tredjeplads sammen med politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper og SF-formand Pia Olsen Dyhr med 0,9 i karakter. 

Thulesen er upåvirket
Og trods en placering i bunden har Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, alligevel forbedret sin karakter væsentligt fra sidste måling, hvor han fik en sidsteplads med karakteren -1,1 til nuværende -0,6. Det er et resultat af, at Liberal Alliance har droppet de ultimative krav, vurderer Holstein.

"Anders Samuelsen har holdt sig pænt væk fra trækronerne i næsten et år, og det belønnes af vælgerne. Samuelsen kommer væk fra sidstepladsen og skærer næsten halvdelen af sine minuspoint sammenlignet med målingen fra maj,” siger han. 

Holstein pointerer desuden, at det er interessant, at Thulesen Dahls popularitet tilsyneladende er helt upåvirket af, at Dansk Folkeparti står til at tabe fire-fem procentpoint. 

Se alle resultaterne her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00