Mette Frederiksen: Nej'et kræver seriøse overvejelser

AFSTEMNING: Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen til at indkalde alle Folketingets partier til en drøftelse af danskernes nej til at afskaffe retsforbeholdet. 

Torsdagens folkeafstemning om retsforbeholdet gik ikke, som Socialdemokraterne havde håbet. Og nu ligger der et stort arbejde forude, slår S-formand Mette Frederiksen fast.

”Vi har nu en opgave, der handler om situationen efter Danmarks nej. Jeg opfordrer statsministeren til at indkalde alle Folketingets partier snarest – gerne i morgen – til en drøftelse om folkeafstemningens resultat,” siger hun.

Her ser Mette Frederiksen gerne, at både ja- og nej-siden i Folketinget diskuterer, hvordan man kommer videre.

”Nu må alle tage deres del af ansvaret, og for Socialdemokratiet er det klart, at vi er parat til at gå ind i den diskussion,” siger hun.

Hun peger på, at Danmark ikke må isolere sig nu, hvor danskerne har sagt nej tak til at bytte retsforbeholdet ud med en tilvalgsordning.

”Vi har at gøre med et afstemningsresultat, som kræver seriøse overvejelser. Danmark er medlem af et europæisk samarbejde, et europæisk fællesskab. Det er vi også efter i aften,” siger hun.

Derfor opfordrer hun til, at partierne nu finder en vej, så Danmark fortsat kan være med i kampen mod terror og kriminalitet.

”Det kan Danmark ikke gøre alene. Danmark har brug for Europa, Europa har brug for et stærkt politisk lederskab, og jeg ser det som en bunden opgave at finde mere fælles fodslag,” siger Mette Frederiksen og fortsætter:

”Mellem os politikkere og vores befolkning. Mellem dem, som er de allermest overbeviste jasigere, og alle jer, der er i tvivl. Mellem de reelle udfordringer og de ordentlige løsninger. Det arbejde starter nu.”

Forrige artikel Vælgerne stemte nej til at ændre retsforbeholdet Vælgerne stemte nej til at ændre retsforbeholdet Næste artikel Her er resultatet: 53 procent sagde nej Her er resultatet: 53 procent sagde nej