Mette Frederiksen: Støttepartier skal have indflydelse, men udlændingepolitikken ligger fast

SOMMERGRUPPEMØDE: De røde partier skal ikke være i tvivl om, hvorvidt de får indflydelse på en ny S-ledet regering. Det gælder dog ikke udlændingeområdet. Det gør partiformand Mette Frederiksen klart på Socialdemokratiets pressemøde.

Toke Gade Crone KristiansenFreja Søgaard

Flere kandidater til statsministerposten, ultimative krav og skriftlige aftaler.

De røde partier gør deres for at få indflydelse på Socialdemokratiets politik. Og det skal de nok få.

På onsdagens pressemøde i anledning af Socialdemokratiets sommergruppemøde, forsikrede S-formand Mette Frederiksen, at de andre røde partier sagtens kan få indflydelse på en socialdemokratisk regering:

”De partier, der efter et valg tager ansvar og bliver parlamentarisk grundlag for en socialdemokratisk regering, skal selvfølgelig have indflydelse. Det er forkert, at man ikke kan veksle røde mandater til politisk indflydelse," sagde Mette Frederiksen og tilføjede: 

"Og vi forventer at lave rigtig meget politik sammen, også med de røde partier,” sagde Frederiksen.

Naturligt med uenigheder
S-formanden gav også sin forklaring på uenighederne mellem Socialdemokratiet og Radikale, Enhedslisten og Alternativet. Det kommer som en naturlig konsekvens af partiets udlændingepolitik, forklarede hun. Alligevel vil Frederiksen ikke ændre kursen på udlændingeområdet. Det vil skade partiets troværdighed: 

”Jeg har gjort op med mig selv, at hvis man ikke kan regne med Socialdemokratiet, når det kommer til udlændingepolitikken, så sætter jeg hele partiets troværdighed på spil, og det vil jeg simpelthen ikke,” sagde Mette Frederiksen.

Mere nærhed
Mette Frederiksen benyttede også pressemødet til at præsentere partiets nye "nærhedsudspil". Her lægger partiet op til at decentralisere sygehuse, uddannelser og politistationer. Nogle af de konkrete forslag er blandt andet fire nye skattecentre og tyve nye politistationer. Derudover har partiet også yderligere tre mærkesager frem mod det kommende folketingsvalg:

  • En styrkelse af velfærdssamfundet. Partiet vil have flere midler til sundhedsvæsenet frem for skattelettelser.
  • Udlændingepolitikken skal lægge fast.
  • Grøn omstilling.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00