Mette Frederiksen til kamp mod skattesnyd: Vi skal slå igen

1. MAJ: Mette Frederiksen og Socialdemokraterne bruger arbejdernes internationale kampdag til at lancere en plan, der skal bekæmpe skattesnyd.

For første gang som socialdemokratisk formand gik Mette Frederiksen søndag på talerstolen 1. maj. Det skete flere steder på Sjælland, hvor hun dundrede imod skattesnydere og skattely.

Gennem lækket af Panama Papers har både Danmark og resten af verden fået indblik i, hvordan mennesker systematisk har flyttet penge rundt og i skattely og dermed sluppet for at betale skat. Og lækket har ifølge Mette Frederiksen vist, hvordan nogle af de bredeste skuldre har kastet læsset fra sig.

”Det vil jeg ikke finde mig i. Det skal vi ikke finde os i. Som socialdemokrater vil vi bruge 1. maj i år til at slå igen mod dem, der undergraver vores fællesskab,” sagde Mette Frederiksen i sin tale 1. maj.

LÆS OGSÅ: Her er hele Mette Frederiksens 1. maj-tale

Fire nye forslag
Står det til Mette Frederiksen og Socialdemokraterne, skal det danske samfund særligt slå igen på fire punkter:

  • Hvis man snyder og flytter penge i skattely, skal man straffes hårdere.
  • Hvis man som rådgiver hjælper med at snyde i skat, skal man gøres personligt ansvarlig og kunne miste retten til at rådgive.
  • Ifølge Socialdemokraterne er de danske skattemyndigheder blevet underprioriteret, og derfor skal der bruges flere penge på Skat og på medarbejderne.
  • Danmark skal gå foran i at sikre både fælles europæiske og globale regler, så man sammen kan slå hårdt ned på skattelylande. 

LÆS OGSÅ: Rekordmange arbejdere støtter Dansk Folkeparti

”Står det til mig, skal vi handle. Konkret. Hurtigt. Effektivt. Det er vores fællesskab, der er på spil,” sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

”Lad os denne 1. maj give hinanden hånd på, at vi vil ikke have et samfund, hvor vi går og stjæler fra hinanden. Grådighed i jakkesæt skal mærke styrken af vores sammenhold.”

Appel til Løkke
Mette Frederiksen brugte også sin 1. maj-tale til at rose og takke de offentligt ansatte.

”Vi bliver nødt til at tale om vores offentligt ansatte på en anden måde. Det lyder efterhånden, som om de er udgifter, der bare skal effektiviseres,” lød det fra Mette Frederiksen.

Hun opfordrede til, at man skal passe på de sosu’er, pædagoger, lærere og alle de andre.

"Uden jer vil vores samfund være så meget fattigere,” sagde Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ: Her er Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj-tale

Til sidst i talen kom S-formanden også med en direke appel til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

”Drop at lave blå blokpolitik om Danmarks økonomi. Drop topskattelettelser. Lad os i stedet gøre det, vi kan i Danmark. Samarbejde,” lød det fra Mette Frederiksen.

Stikpille til DF
Også Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fik et par ord med på vejen:

”Man kan vel sige, at den eneste straksopbremsning, Løkke har haft succes med, er en straksopbremsning af alle Kristian Thulesen Dahls valgløfter,” lød beskeden fra Mette Frederiksen, som fortsatte:

”Nej, vi har ikke brug for mere blå blokpolitik. Vi har brug for sammenhold. For når de borgerlige skævvrider samfundet. Når de forsøger at sætte os op imod hinanden. Så udhuler de vores fællesskab.”

Forrige artikel Her er  Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj-tale Her er Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj-tale Næste artikel Læs hele Pia Olsen Dyhrs 1. maj-tale Læs hele Pia Olsen Dyhrs 1. maj-tale