Statsministeren flirter over midten, men S-medlemmer ser rødt

Mette Frederiksen lagde op til et regeringssamarbejde over midten i sin tale til Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg, men baglandet har andre idéer. Altinget fangede fire medlemmer og spurgte, hvem de ville foretrække deres formand gå i regering med.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Stolperne er klædt i rødt og hvidt. Imellem de mange hundrede deltagende, har flere valgt at matche deres tøj i partiets svar. På bordene foran salen ligger flag, brochure og røde roser klar. Musikeren Sebastian spiller op til klap og grin.  

Socialdemokratiets årsmøde er skudt i gang.

Siden Radikale har forlangt Mette Frederiksen at udskrive valg senest den 4. oktober, er nysgerrigheden for en kommende regeringsdannelse også nået Aalborg Kongres Center.

I sin tale til partiets medlemmer lægger statsministeren vægt på vigtigheden af samarbejde. I dette tilfælde med Venstre og Konservative.

Læs også

”Derfor ærgrer det mig, at I stadig – og stædigt – afviser idéen om en regering hen over midten. I vil slet ikke gå ind i diskussionen. Overveje for eller imod”

Men Mette Frederiksens egne medlemmer er mere interesserede i en regering til venstre for midten. Hvis de altså ikke kan fortsætte som etpartiregering.

Altinget har spurgt S-medlemmer til årsmøde, hvem de foretrækker, at Socialdemokratiet indgår i regering med efter valget?

Victor Pittelkow, afdelingsmedarbejder Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

”Som udgangspunkt vil jeg foretrække den regering, vi har nu. Den synes jeg er kommet med rigtig gode resultater. Jeg tror, SF vil være et godt supplement til Socialdemokratiet. Det er der, vi bedst kan vedtage den politik, der er nødvendig. Hvis Radikale kommer i regering, så ender vi et sted ligesom 2011-2015, hvor der bliver ført politik, der øger uligheden og ikke er god for Danmark. Jeg vil ikke være lige så tryg ved Radikale som med SF. Jeg foretrækker en regering til venstre for midten.”

Carsten Høgh Nielsen, Skivedelegationen

”En regering alene vil nok være nummer et. Men det kan godt være, det bliver svært. Jeg synes, de skal indgå i regering med SF og Radikale. Hvis de ellers kan komme lidt ned fra deres træ. Hvis det er over midten, så er Lars Løkke og Moderaterne. Jeg er spændt på at se, om han gør alvor af det, eller om det bare er tom luft, hvor der ikke er noget i det.”

Anne Katrine Brandt Olsen, Svendborgdelegationen

”Jeg synes, vi har leveret rigtig flot som et parti, så jeg håber, vi kan fortsætte med det. Men ellers håber jeg bare, der kan dannes en regering, hvor der er mulighed for, at der faktisk kan udføres reelle politiske initiativer. Jeg synes, at rød blok er god. SF og Enhedslisten. De er altid gode at have med.”

Anne Schrøder, Favrskovdelegationen

”Jeg vil helt klart foretrække SF, fordi de på det seneste har vist sig at være rimelig ansvarlige. De der misforståelser, der var i sidste omgang, dem har de skovlet bag sig. De har ikke en skjult dagsorden som for eksempel Enhedslisten. Jeg har svært ved at se, hvorhen hun kan gå over midten. De to statsministerkandidater – Dupon og Dupon – det er det bedste, jeg har hørt.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00