Mette Reissmann trækker sig som kandidat til overborgmesterposten i København

KOMMUNALVALG: Hun var den første kandidat til den ledige post som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København, men nu trækker Mette Reissmann sit kandidatur.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), er nu den foreløbig eneste socialdemokratiske kandidat til at efterfølge Frank Jensen (S) som overborgmester i København efter kommunalvalget om et år.

Hendes partifælle Mette Reissmann trækker sig nemlig som kandidat, oplyser hun på Facebook.

Reissmann var ellers den første, der offentliggjorde sit kandidatur til overborgmesterposten for Socialdemokratiet i København. Siden fulgte Sophie Hæstorp Andersen og nu trækker Mette Reissmann sig altså fra kampen. Det sker kun to uger efter, hun meldte sig på banen.

Vil ikke stå i vejen
Mette Reissmann forklarer, at hun har talt med folk i og omkring partiet og fået tænkt tingene igennem.

"Socialdemokratiet i København skal samles igen, hvilket er større end mine ambitioner, og jeg vil ikke stå i vejen for, at det kan ske så hurtigt som muligt med én person i spidsen," skriver Mette Reissmann.

Mette Reissmann forklarer i opslaget, at hun fortsat er opsat på at være kandidat til Borgerrepræsentationen og vil bakke op om at få valgt en ny socialdemokratisk overborgmester.

Hun har tidligere siddet i Københavns Borgerrepræsentation og sad i 2011 til 2019 i Folketinget for S. Hun er desuden kendt som tv-vært på programmet Luksusfælden.

 

Ved sidste folkemøde i 2019 talte jeg med Mette Frederiksen om at arbejde for at gøre København endnu bedre og stærkere....

Slået op af Mette ReissmannFredag den 6. november 2020

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Reissmann

MF (S), erhvervsordfører, Socialdemokratiet, formand, Marstal Navigationsskole, formand, Københavns Idrætsefterskole, bestyrelsesmedlem, Kvindeøkonomien, TV-vært, TV3
cand.merc.jur. (CBS 1989)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024