Om  
Michael Fenger
Hans Toft

Gentofte får ny borgmester: Michael Fenger afløser Hans Toft

Gentofte-borgmester Hans Toft (K) har valgt at takke af efter næsten 28 år. Den nye borgmester bliver Michael Fenger (K), der før sine 11 år i kommunalbestyrelsen var håndboldspiller.

Jon Michelsen

Gentoftes nye borgmester, der afløser fratrædende Hans Toft (K), bliver Michael Fenger (K).

Michael Fenger var en af de største profiler på håndboldlandsholdet ved OL-slutrunden i 1984 – og nu bliver han borgmester.

Det oplyser Konservative i Gentofte i en pressemeddelelse.

Når Hans Toft fratræder borgmesterposten 15. maj, giver han stafetten videre til partikollegaen Michael Fenger.

Fengers kommunalpolitiske karriere begyndte i 2009, hvor han blev valgt for Konservative til Gentoftes kommunalbestyrelse. I løbet af sine 11 år han har blandt andet været formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Forinden sin tid som kommunalpolitiker var det dog i en helt anden boldgade, Fenger tilbragte sit professionelle virke.

I perioden 1982 til 1993 var han fløjspiller for det danske herrelandshold i håndbold, hvori han blandt andet var en af de helt store profiler ved OL-slutrunden i 1984. Han blev desuden kåret som årets håndboldspiller i 1986.

Efter Fenger stoppede som professionel håndboldspiller var han ligeledes håndboldtræner i en årrække, indtil han påbegyndte sin kommunalpolitiske karriere.

Borgmester i egne sko
Når Michael Fenger fra 15. maj i år bliver Gentoftes borgmester, overtager han førersædet for en konservativ højborg, hvor Konservative har vundet borgmesterposten de seneste syv gange – alle med Toft som borgmester.

Men selvom den fratrædende borgmester har haft gennemgående succes i Gentofte, vil den Fenger som borgmester ikke ”gå i andres sko”:

”Jeg kommer til at gå i mine egne sko. Man får ikke noget ud af at gå i andres sko. Det er ikke den nye Hans Toft, der kommer. Det er Michael Fenger. Men det er klart, at Hans Toft og jeg deler alt det politiske,” udtaler Fenger til Berlingske.

Som borgmester kommer det meste af hans første periode til at gå med kommunalvalget, der finder sted i november måned, hvor han blandt andet skal konkurrere mod nyvalgte Venstre-kandidat Morten Løkkegaard (V).

Ved kommunalvalget i 2017 modtog Konservative 58,1 procent af stemmerne, hvoraf Hans Toft modtog 14.926 personlige stemmer, mens Michael Fenger modtog 372 personlige stemmer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Fenger

Borgmester (K), Gentofte Kommune, næstformand, Vestforbrænding
cand.polit. (Københavns Uni. 1991)

Hans Toft

Fhv. borgmester, Gentofte (1993-2021), advokat
cand.jur. (Aarhus Uni. 1976)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024