Torsdag vender Mike Fonseca tilbage til Christiansborg: Jeg er ved at rejse mig igen

Efter at være smidt på porten af Moderaterne er Mike Fonseca klar til at genindtræde i Folketinget efter sin sygemelding i november.

Efter knap tre måneder på den politiske sidelinje er Mike Fonseca klar til at gøre politiske comeback på Christiansborg som løsgænger.<br>
Efter knap tre måneder på den politiske sidelinje er Mike Fonseca klar til at gøre politiske comeback på Christiansborg som løsgænger.
Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Magnus Garde-StrandbergMartin Mauricio

Opdateret 7. februar klokken 16.36 med kommentarer fra Mike Foncesa.

Mike Fonseca vender torsdag tilbage til Christiansborg og dansk politik. 

Det oplyser han til Altinget.

"Jeg har det bedre helbredsmæssigt, og er ved at rejse mig igen nu. Derfor vender jeg nu tilbage til mig arbejde som medlem af Folketinget for at passe de arbejdsopgaver som mit hverv indebærer," skriver han i en skriftlig kommentar til Altinget.

Her oplyser det tidligere folketingsmedlem for Moderaterne også, at han har raskmeldt sig til Folketinget og folketingsformand Søren Gade (V).

Mike Fonseca har været på sygeorlov siden november, hvor det kom frem, at han er kæreste med en pige på 15 år. Et forhold, der fik Lars Løkke Rasmussen (M) til at ekskludere ham fra partiet.

"Man må tilpasse sig forholdene og arbejde hårdt for at få indflydelse. Jeg er nået så langt, som jeg er nu, fordi jeg har kæmpet, og jeg er bestemt ikke færdig," skriver han i sin kommentar til Altinget, hvori han fortsætter:

"I første omgang skal jeg nu på plads i Folketinget igen, og der er en del praktisk, som skal på plads. Og så er man altid velkommen til at kontakte mig og få en aftale og samtale omkring politik."

Læs også

Gruppeformand: "Jeg har ikke så meget at sige"

Mike Fonseca oplyste allerede onsdag formiddag i en kronik i Altinget, at han planlagde at fortsætte sin folketingsgerning.

"Jeg vil fortsat være tro mod mig selv, ikke mindst min kæreste, mine nærmeste og mod mit mandat – nu som medlem af Folketinget som løsgænger," skriver Mike Fonseca i sit indlæg.

Ifølge TV 2 Nyhederne har folketingsformand Søren Gade onsdag orienteret Mike Fonsecas tidligere gruppe, Moderaterne, om hans tilbagevenden. 

I Moderaterne har gruppeformand Henrik Frandsen ikke meget at sige om Mike Fonsecas comeback-melding.

"Jeg har ikke så meget at sige, ud over at Mike Fonseca er smidt ud af partiet, fordi han har brudt Moderaternes adfærdskodeks. Det adfærdskodeks kendte Mike Fonseca, inden hans forhold til en 15-årig kom frem. Det skrev han under på og er ikke til individuel fortolkning," skriver han i en skriftlig kommentar til Altinget og fortsætter:

"Det er altså lige meget, om man er pigespejder, U-15 spiller i håndbold eller medlem af Unge Moderater, så accepterer vi i Moderaterne ikke forhold mellem en voksen og et barn."

Vi elsker hinanden. Det fungerer for os, og vi har det godt. Vi har ikke gjort andre noget ondt

Mike Fonseca
Løsgænger og medlem af Folketinget

Ekskluderet efter forhold til 15-årig

Mike Fonseca blev valgt for Moderaterne ved folketingsvalget i 2022, men blev smidt ud af partiet 17. november sidste år, da det kom frem, at han var kæreste med en pige på 15 år.

Med forholdet havde han forbrudt sig mod det adfærdskodeks, partiet har for sine medlemmer, og hvor det fremgår, at "deltagelse i seksuelle aktiviteter med børn (personer under 18 år) er ikke tilladt".

I sin kronik til Altinget sætter Mike Fonseca for første gang ord på sagen, efter han gik på sygeorlov 18. november.

"Jeg tillader mig derfor at betragte personer på 15-17 år som modne til at træffe væsentlige valg, delvis myndige og med rettigheder til det meste. Og derfor betragter jeg også min kærestes valg af mig – og mit valg af min kæreste – som et gensidigt modent valg af hinanden," skriver han blandt andet og fortsætter senere i indlægget:

"Vi elsker hinanden. Det fungerer for os, og vi har det godt. Vi har ikke gjort andre noget ondt. Regler bliver så underligt ligegyldige, når et par elsker hinanden. Det er måske tosset. Men kærlighed følger ikke reglerne."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mike Villa Fonseca

MF (løsgænger), fhv. sygeplejerske, Sjællands Universitetshospital, brandmand
sygeplejerske

0:000:00