Miljøminister har ingen nye konkrete valgløfter: "Men der er kæmpe forskel på os og Venstre"

Venstres grønne valgkampsudspil kaldes et ”pligtudspil” og ”en gratis omgang” af miljøminister Lea Wermelin. Selv vil hun ”fortsætte den nuværende politik” og lægger ikke konkrete planer frem på centrale områder.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Forud for sidste valg præsenterede Socialdemokratiet en lang række meget konkrete løfter til vælgerne.

Løfter om 15 naturnationalparker og 75.000 hektar urørt skov. Om konkrete tiltag om eksempelvis at mindske plastikforurening og at indføre restriktioner på landbrugets anvendelse af pesticider.

Men her en uge inde i valgkampen, er det svært at få samme slags helt konkrete løfter ud af miljøminister Lea Wermelin (S) i forhold til, hvilken natur- og miljøpolitik Socialdemokraterne vil arbejde for i den kommende valgperiode.

Ministeren siger godt nok til Altinget, at man vil fortsætte arbejde med at beskytte drikkevand og natur, men præcis hvordan det skal ske, er endnu ikke på plads, lyder det.

”Vi skal naturligvis videre og tage de næste skridt. Og man kan se på vores regeringsperiode, at vi har leveret. Vi kommer til at gøre mere for naturen, men præcis hvordan må vi vende tilbage med,” siger hun direkte adspurgt om, hvorfor hun ikke vil sætte konkrete mål for, hvor meget natur, der skal beskyttes i Danmark.

Selvom hun ikke lægger nye planer frem, er miljøministeren dog ikke i tvivl om, at der er ”utrolig stor forskel” på den naturpolitik, der vil blive ført af en eventuelt V-ledet regering.

Hun kritiserer således Venstre for at være modstander af regeringens naturnationalparker uden at komme med konkrete planer for, hvad der skal stå i stedet.

”Venstre kommer til at gemme sig lidt bag ved, at de vil have nogle mål. Men de tør bare på ingen måde at sige, hvad de egentlig synes. Det er svært at lave natur i Danmark, uden at forholde sig til hvilke arealer der skal i spil. Og det har vi ikke fået svar på fra Venstres side,” siger Lea Wermelin.

Men hvad forestiller I jer egentlig selv, at der skal ske i forhold til mere beskyttet natur på land?

0:000:00