Minister stopper kampen mod kanelsnegle og tørfisk

AFBLÆST: Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen afskaffer razziaer mod kanel i kanelsnegle og tørring af fisk. I stedet skal kræfterne koncentreres om at finde alvorlig snyd og det, man kan blive rigtig syg af.

Det skal være slut med sager om kanelsnegle og tørfisk, mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). 
Det skal være slut med sager om kanelsnegle og tørfisk, mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner skal fokusere mere på alvorlig snyd og det, folk bliver syge af.

Sådan lyder det fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der nu vil omlægge kampagnerne. Derfor skal for eksempel dårlig køkkenhygiejne, listeria i ældremad og sjusk med fødevaresikkerheden nu prioriteres frem for at tjekke, om bagerne laver kanelsneglen en knivspids for stærk.

"Det seneste år har vi set flere sager, hvor listeria på ulykkelig vis har kostet menneskeliv, samtidig med, at vi har hørt om kanelsneglskontrol og problemer med at tørre salte fisk på en tørresnor i Vestjylland," siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Den prioritering er helt skæv, og det retter jeg nu op på. Fødevarestyrelsen skal bruge kræfter der, hvor det batter for fødevaresikkerheden, som kan redde menneskeliv og nedbringe antallet af personer, som bliver syge af maden, i stedet for der, hvor indsatsen kun medfører hovedrysten."

Til kamp mod vildledning
I øjeblikket er Fødevarestyrelsen i gang med at planlægge kontrolkampagnerne for næste år. Her har Eva Kjer Hansen har indskærpet, at der kun skal iværksættes kampagner, der har med fødevaresikkerhed eller grov vildledning, ligesom også kampagner med formålet at hjælpe virksomhederne til at forstå og følge reglerne kan blive iværksat.

Også nu er der kampagner i gang, fortæller fødevareministeren. 

"Fødevarekontrollen er allerede i fuld gang med flere kontrolkampagner i forhold til listeria, hvor medarbejderne for eksempel tjekker for listeria i institutions- og hospitalskøkkener, der laver mad til mennesker, der er svækkede. Det er sådanne kampagner, jeg ønsker at se flere af i fremtiden, siger Eva Kjer Hansen."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00