Minister varsler politisk aftale om bedre dyrevelfærd inden sommer: ”Jeg vil have de her problemer løst”

Fødevareminister Jacob Jensen vil inden sommer indgå en politisk aftale, der forbedrer dyrevelfærden i landbruget. Det fortalte han på et samråd onsdag, hvor flere partier luftede deres utålmodighed. Frivillige aftaler kan blive til lovkrav, varslede ministeren. 

Andreas Arp

Regeringen flytter nu problemerne med dyrevelfærd i landbruget et markant skridt op på den politiske dagsorden.

Inden sommer har fødevareminister Jacob Jensen (V) planer om at lande en ”bred” politisk aftale, der kan være med til at komme udfordringerne til livs.

Jeg lægger op til, at vi i løbet af foråret får et relativt hurtigt forløb, sådan at vi inden sommer forhåbentligt kan lave en politisk aftale om, hvordan vi kan komme videre med det her. 

Jacob Jensen (V)
Fødevareminister

Det oplyste ministeren på et samråd onsdag.

”Jeg lægger op til, at vi i løbet af foråret får et relativt hurtigt forløb, sådan at vi inden sommer forhåbentligt kan lave en politisk aftale om, hvordan vi kan komme videre med det her. Og det skal være konkret,” sagde Jacob Jensen.

Det politiske forhandlingsforløb vil ifølge ministeren blive placeret i forlængelse af den brede dialog med interessenter, erhverv og partier, som han varslede i starten af februar.

Meldingen kommer efter en periode med øget fokus på manglende forbedringer af dyrevelfærden i landbruget.

Senest har Fødevarestyrelsens nyeste kontrolrapport vist, at antallet af lovbrud i svinebesætningerne for ellevte år i træk er på et højt niveau, mens stadigt flere kvægbesætninger også har problemer med at efterleve de gældende regler.

Samtidig står det klart, at man på flere afgørende områder ikke er kommet i mål med den storstilede handlingsplan for svin fra 2014, hvor en breds kreds af interessenter skrev under på en fælles erklæring om at forbedre dyrevelfærden i svinestaldene.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024