EP14
Hvad skal EU's rolle være i fremtiden? Mød her de otte spidskandidater, der stiller op til EP-valget. (Foto: Pressefoto)

Mød EP-spidskandidaterne

19. maj 2014 kl. 12:34
INTERVIEW-SERIE: Søndag 25. maj er der valg til Europa-Parlamentet, og Altinget.dk har talt med de otte spidskandidater. Læs her, hvilke mål for Danmarks og EU's fremtid de sætter sig.
| Flere

Hvor meget skal EU bestemme, og hvor går grænsen for, hvad EU-samarbejdet skal være? I denne interview-serie kan du møde de otte spidskandidater og høre, hvad deres syn på EU er.

 
Tørnæs advarer mod "brokke-partier"
EU skal være bedre til kun at fokusere på de ting, medlemslandene ikke selv kan løfte, mener Venstres spidskandidat, Ulla Tørnæs. Hun vil have oprettet en hotline til at bekæmpe overflødige EU-regler, og langer ud efter Dansk Folkeparti.
Læs interviewet her

 

Kofod: Der skal være plads til nationale værn om velfærden
EU skal sikre lønmodtagernes rettigheder og ikke blive en social union. Det mener Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, som er tilhænger af nationale optjeningskrav til velfærdsydelser.
Læs interviewet her

 

Messerschmidt: Ja-partierne taler vælgerne efter munden

Den blomstrende EU-skepsis blandt midterpartierne i dansk politik varer ikke ved på den anden side af EU-valget, spår Dansk Folkepartis spidskandidat Morten Messerschmidt, der står til at blive danskernes stemmesluger nummer 1.
Læs interviewet her

 

Auken: Vælgerne behandles som smålige og usolidariske
SF's spidskandidat til Europa-Parlamentet langer hårdt ud efter kritikerne af EU-borgeres adgang til danske velfærdsydelser. Samtidig kaster Margrete Auken sig ud i et fuldtonet forsvar for det indre marked.
Læs interviewet herFolkebevægelsen: Vi kan ikke overlade EU til sig selv
Hun ser gerne, at Danmark melder sig helt ud af EU, men på kort sigt går Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU's spidskandidat, til valg på, at EU skal fylde mere på områder som klima og social dumping.
Læs interviewet her

 

Bendtsen: Man skal vælge sine kampe
Det eneste danske medlem af EU’s store konservative gruppe, Bendt Bendtsen (K), har skullet finde balancen mellem at være danske interessers talerør på tinge og forsvare konservativ politik.
Læs interviewet herLA-spidskandidat gik fra euroentusiast til EU-skeptiker
Liberal Alliances spidskandidat til Europa-Parlamentet, Christina Egelund, frygter, at et stadig mere omsiggribende EU-samarbejde kan koste befolkningens opbakning til projektet. Hun har selv taget turen fra entusiastisk euro-tilhænger til EU-skeptiker.
Læs interviewet her

 

Helveg: Ja-partierne flygter fra deres EU-ansvar
De Radikales spidskandidat til parlamentsvalget mener, at der er et "skingrende misforhold" mellem fakta og retorik i debatten om velfærdsturisme, og advarer om, at det får konsekvenser for danskernes forhold til EU.
Læs interviewet her

 
Altinget | EU

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK